Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La directora insular de Patrimoni agraeix les iniciatives dels municipis per revaloritzar i donar a conèixer el seu patrimoni

La directora insular de Patrimoni agraeix les iniciatives dels municipis per revaloritzar i donar a conèixer el seu patrimoni

(28/08/2015)

Kika Coll ha traslladat la necessitat de tenir una fotografia real de com està el patrimoni a nivell de Mallorca “perquè ens ajudi a prendre decisions”. Ho ha fet durant una visita a diferents espais històrics d’Inca, en la qual els representants del consistori han manifestat el seu interès a posar en valor aquests recursos per atreure el turisme cultural.

El casal de Can Monroig és un dels espais amb gran potencial patrimonial d’Inca, que concentra restes del que va poder ser el barri jueu de la ciutat. Les tasques d’excavació promogudes pels seus propietaris i dirigides per l’arqueòleg Jorge Argüello han permès posar de relleu arcs típics del segle XIV, estructures medievals i troballes –un forn,un pou- que han estat curosament conservades. És també un exemple dels elements històrics que l’Ajuntament d’Inca vol posar en valor per atreure el turisme cultural a la ciutat.

Avui, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha visitat diferents espais de la ciutat per conèixer de primera mà el seu potencial i ha agraït “les iniciatives que tant des d’Inca com des d’altres pobles de Mallorca ens han fet arribar al departament convidant-mos a conèixer el seu patrimoni. Ara el que necessitam és una mica de temps per poder tenir una fotografia real, a nivell de tot Mallorca, de quin és l’estat d’aquest patrimoni perquè poguem estudiar-ho amb els tècnics i, després, prendre decisions”.

Durant la visita, la directora insular de Patrimoni ha estat acompanyada pel batle de l’Ajuntament d’Inca, Virgilio Moreno, el regidor de Cultura, Antoni Rodríguez i altres membres del consistori.