Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La llegenda de Mestelrich aterra a la Misericòrdia

La llegenda de Mestelrich aterra a la Misericòrdia

(08/03/2019)

El Centre Cultural la Misericòrdia acull des d'avui i fins al 30 de març l'exposició “Mestelrich: l’home circ”. Una mostra produïda pel Circ Bover que pretén reivindicar una de les grans figures del circ a nivell mundial, Miquel Estelrich. La proposta forma part del calendari expositiu 2019 del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca i s’inaugura aquest mateix dijous, 7 de març, a les 19 hores.

“És un dels personatges que, malauradament, són desconeguts per a la majoria, però que quan comences a gratar descobreixes un gran univers”. Així defineix el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la figura de Miquel Estelrich. A partir d'avui, l'exposició "Mestelrich: l'home circ" li ret homenatge i posa en valor el valuós llegat que ha deixat un dels màxims exponents del circ a nivell balear.


La llegenda de Miquel Estelrich (1913-1987), artísticament conegut com Mestelrich i natural de Santa Margalida, es va començar a forjar “quan de petit li regalaren una bicicleta. Des de llavors s’interessà per les acrobàcies i començà a fer equilibris duent el pa i ensaimades damunt el cap mentre els repartia fent feina al forn”, explica Pau Caracuel, comissari de l’exposició al costat de Tià Jordà, director del Circ Bover i promotor del projecte.


Mestelrich es va fer famós amb el seu espectacle “La Ruta de la Muerte” que va donar la volta el món, als anys 40. Una fita molt arriscada en què travessava damunt la seva bicicleta un cable, penjat a gran altura, sense cap tipus de protecció. També va rebre un gran reconeixement per ser pioner en colcar en la bicicleta més petita del món, una peça de 18x25 centímetres que es pot veure a l’exposició.


Els testimonis dels familiars de Mestelrich i el llibre que narra les memòries de l’artista, “Mestelrich. Memorias de un equilibrista” (Documenta Balears, 2006), han estat les principals fonts que han servit per a documentar el projecte. A la mostra hi podem trobar reculls de premsa i revistes, panells informatius amb fotografies de l’artista i informació de l’artista. També acull dues projeccions: una en blanc i negre amb imatges del Nodo i un altre vídeo de 30 minuts amb entrevistes a familiars de l’equilibrista.


L’exposició s’inaugura avui dijous a les 19 hores a la sala multiusos de la planta baixa del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma i es podrà visitar fins al 30 de març.

 

¿¿¿¿¿¿¿