Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La lluita contra la bretxa digital és el primer objectiu del Consell de Persones Majors de Mallorca per millorar la qualitat de vida de la gent gran

La lluita contra la bretxa digital és el primer objectiu del Consell de Persones Majors de Mallorca per millorar la qualitat de vida de la gent gran

(22/02/2023)

El conseller Javier de Juan ha assegurat que “des de la institució insular es farà feina per atendre  la seva demanada i per garantir el dret a la presencialitat”

A la primera reunió del Consell de Persones Majors de Mallorca que ha tengut lloc aquest dimecres a la sala de plens del Consell, s’ha plantejat com es podria fer front a la bretxa digital, un problema que afecta sobretot a la gent gran. Una demanda que ha estat recollida pel conseller de Presidència, Javier de Juan qui ha assegurat que “des de la institució insular es farà feina per atendre la seva demanada i per garantir el dret a la presencialitat”

A la reunió s’han plantejat diferents possibilitats per treballar en aquest sentit, com per exemple implicar la Universitat en un estudi que mostri quina és la realitat de l’atenció de la gent gran a les administracions públiques locals. Un treball que hauria de cercar les bones pràctiques i també les dificultats i problemàtiques que pateix la gent major davant l’administració.

D’altra banda, en col·laboració amb el Departament de Presidència del Consell i per part de representants del propi Consell de Persones Majors es durà a terme una recerca activa de formació específica i pràctica que pugui ser d’utilitat per a les persones majors que creguin convenient rebre aquesta informació per poder realitzar tràmits per internet de forma segura.

De Juan s’ha compromès a revisar el funcionament dels diferents serveis del Consell de Mallorca per assegurar que la gent gran rep una atenció de qualitat i a avançar en la recerca de solucions per una problemàtica que requereix una resposta per part de l’administració.

El Consell de Majors està format per membres representants de les federacions, de les associacions de persones majors i entitats vinculades als serveis socials, representants dels grups polítics amb representació al Ple del Consell de Mallorca, persones majors que han destacat per la seva trajectòria personal o professional i una dona major de 60 anys provinent de l’àmbit feminista i coneixedora de les característiques i problemàtiques concretes de les dones majors.

Les funcions del Consell de Majors són de consulta, d’assessorament i d’informació sobre els aspectes que incideixen en el col·lectiu de les persones majors. Al mateix temps és un òrgan de coneixement. El conseller ha recordat que una de les principals tasques del Consell de Majors és l’elaboració d’informes i d’estudis. “El resultat dels quals permetrà al Consell tenir informació concreta i d’interès per dissenyar determinats programes, actuacions o propostes encaminades a trobar solucions a temes com, en aquest cas la bretxa digital, ha dit.

Aquesta ha estat la primera de les dues sessions ordinàries que es duran a terme a l’any i que havia d’organitzar-se a Palma. La segona, prevista dins del segon semestre, tindrà lloc en un municipi de la Part Forana. A més d’aquestes dues sessions ordinàries es poden convocar totes les extraordinàries que consideren aquest òrgan.