Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera presenta els pressuposts del Consell als principals agents econòmics de Mallorca

La presidenta Cladera presenta els pressuposts del Consell als principals agents econòmics de Mallorca

(04/12/2019)

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, han presentat avui horabaixa els pressuposts de la institució insular per a l’any 2020 als principals agents econòmics de Mallorca. A la presentació hi han assistits representants de CAEB, del Cercle d’Economia de Mallorca, PIMEM, FELIB i dels sindicats UGT i CCOO. 

Durant la reunió la presidenta ha informat que el pressupost de la institució insular per a l’exercici de 2020 és de 468.854.490€, uns comptes "centrats en la sostenibilitat social, econòmica i ambiental, que permeten consolidar totes les polítiques executades durant la legislatura passada, que ens permeten  assumir més responsabilitats i amb el municipalisme com a eix transversal de totes les polítiques" ha apuntat la Presidenta.

Durant la presentació, la presidenta del Consell ha destacat que aquests comptes estan adaptats al context socioeconòmic de la Mallorca de 2020, que impulsen la inversió i reforcen els sectors productius, al mateix temps que milloren les condicions laborals del personal de la institució i preveuen dotació de places. Entre aquestes millores hi ha la previsió de l’apujada salarial del 2 % per a tot el personal funcionari i laboral del Consell, derivat de l’acord general en vigor per a treballadors i treballadores de la funció pública a tot l’Estat, i que ascendeix a 1,6 milions d’euros i un augment de places al cos de Bombers de Mallorca.

Cladera ha destacat que són uns comptes en consonància amb l’escenari marcat per les regles d’estabilitat pressupostària i la contenció en les transferències del Govern de les Illes Balears i de l’Estat, que el Consell de Mallorca guanyarà capacitat de despesa gràcies a què durant el 2020 sortirà del Pla Econòmic Financer i que és una institució sanejada perquè ha aconseguit eixugar pràcticament el seu deute.

D’altra banda, també ha ressaltat que més de la meitat del pressupost, 250 milions, es destina a l'atenció a les persones, impulsar polítiques d'igualtat, de dinamització i justícia social, sense deixar de banda el compromís amb l'economia i els sectors productius de Mallorca, als quals s'hi destinen el 27 % dels esforços pressupostaris del Consell.

El total del projecte del pressupost consolidat del Consell per al 2020, que inclou totes les institucions i organismes que en depenen, és de 480,36 milions d’euros.