Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom afirma que s’ha liquidat el deute de 1,7 milions d’euros que arrossegava l’Institut Hípic i anuncia que s’han destinat en premis 3,6 milions més que la legislatura anterior

Maria Salom afirma que s’ha liquidat el deute de 1,7 milions d’euros que arrossegava l’Institut Hípic i anuncia que s’han destinat en premis 3,6 milions més que la legislatura anterior

(27/02/2015)

La presidenta del Consell de Mallorca ha comparegut avui en roda de premsa per fer balanç de la gestió de l’IEHM i ha mostrat la seva satisfacció per la celebració avui de la primera jornada de curses QH, un fet històric que obri la porta a noves vies de finançament pel món del trot

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, acompanyada de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler, i del president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Nicolau Gómez, ha comparegut avui en roda de premsa per fer balanç de la gestió que ha duit a terme l’IEHM aquests anys.

 

Maria Salom ha comentat que se sent satisfeta de la feina que s’ha fet en matèria econòmica i esportiva durant aquesta legislatura, i ha recordat la crítica situació financera en què es trobava l’IEHM a l’inici de legislatura, «una entitat que s’ofegava a causa de la gran quantitat de factures impagades» i que arrossegava un forat econòmic d’1,7 milions d’euros.

 

Maria Salom ha explicat que el primer que es va haver de fer va ser equilibrar els comptes per liquidar el deute. «A dia d’avui s’han sanejat», ha afirmat la presidenta, que també ha destacat el gran esforç que s’ha fet per pagar puntualment els premis. En aquest sentit, Salom ha assegurat que l’IEHM va al dia i que «aquesta situació sempre hauria d’haver estat així, però la realitat és que feia 10 anys que no es produïa», ha declarat la presidenta.

 

Maria Salom també ha recordat que «al llarg d’aquests exercicis el pressupost dels premis mai ha baixat, perquè som conscients de la gran importància del trot com a motor econòmic i de la seva diversitat, no només a nivell esportiu, sinó com a activitat que redunda en benefici de la pagesia mallorquina i de molts altres sectors», ha afirmat.

 

7,8 milions d’euros en premis aquesta legislatura

Salom ha explicat que, juntament amb la col·laboració de la Federació Balear de Trot i d’altres entitats, s’han destinat un total de 7,8 milions d’euros en premis, 3,6 milons més que la legislatura anterior, el que suposa un augment d’un 85 %.

 

«Aquestes xifres demostren la gran aposta del Consell de Mallorca a favor del món del trot, perquè, a més, s’ha hagut d’afrontar amb un pressupost inferior, en un 20%», ha destacat. «És a dir, hem fet més amb menys, gràcies a la gran feina de gestió que s’ha duit a terme des de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca», ha afirmat.

 

La presidenta també s’ha referit a la implantació del sistema d’apostes PMU. Un projecte que «encara no ha pogut veure la llum», ha lamentat; però que s’ha lluitat fins al final per intentar fer-lo possible, ha recalcat. «A dia d’avui, l’única solució per posar en funcionament el sistema d’apostes PMU és que l’operador francès es tregui la llicència estatal per poder exercir aquesta activitat a la nostra illa», ha afegit.

 

L’IEHM destinarà 232.000 € a curses PMU

De la mateixa manera, també ha reiterat la gran tasca que s’ha fet conjuntament amb la Federació Balear de Trot per augmentar el nombre de curses Premium. Una feina que s’ha traduït en un augment significatiu de carreres PMU; enguany es disputaran un total de 215 carreres, el que permetrà a l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca destinar-hi 232.000 euros.

 

Maria Salom ha explicat que el Consell de Mallorca ha cercat alternatives per impulsar noves vies de finançament per al sector i ha mostrat la seva satisfacció per la celebració avui a Son Pardo de la primera reunió hípica, dintre del circuit d’apostes nacionals de Loterías y Apuestas del Estado, les anomenades QH. «Aquest és un compromís del Consell que ja vàrem anunciar l’any passat, i suposa un fet històric i una gran empenta per al sector del trot», ha dit Salom.

 

Igualment, ha assegurat que el Consell de Mallorca seguirà lluitant per reclamar una millor dotació per les QH i ha insistit en els beneficis d’aquest primer acord, que permetrà destinar 10.000 euros addicionals al sector per a cada jornada. Maria Salom ha afirmat que s’ha preferit comptar amb aquest nous recursos, en lloc de no tenir-ne. 

 

Retransmissió de carreres a Teledeporte

Tal i com va anunciar la presidenta dimecres passat durant la reunió amb el sector a la capital del llevant, les cinc reunions previstes (dues a Son Pardo i tres a l’hipòdrom de Manacor) es televisaran a través del circuit temàtic internacional de Televisió Espanyola, Teledeporte. «Aquesta circumstància farà realitat que una tradició tan nostra com és el trot es pugui seguir lluny de la nostra illa», ha afirmat.

 

Pel que fa a les instal·lacions, la presidenta ha explicat que «s’ha invertit prop de mig milió d’euros en millores, tant a l'hipòdrom de Manacor com a Son Pardo, en la renovació de l’arena de les pistes, en la maquinària i en la modernització dels sistemes informàtics».

 

Finalment, la presidenta ha al·ludit al programa escolar impulsat des de l’IEHM, «un projecte també important, perquè transmetrà a les noves generacions l’amor i la passió que el seus predecessors han sentit pel trot, i farem possible que aquest esport, tan nostre, pervisqui», ha conclòs.