Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta del Consell de Mallorca visita la prolongació del camí vell de Lluc i la nova la passarel·la al Coll de sa Batalla, que ja està obert per als senderistes

La presidenta del Consell de Mallorca visita la prolongació del camí vell de Lluc i la nova la passarel·la al Coll de sa Batalla, que ja està obert per als senderistes

(19/03/2015)

Maria Salom i Mauricio Rovira han recorregut el nou tram amb Tolo Güell, impulsor de Güell a Lluc a Peu, representants de la Federació Balear de Muntanyisme i el batle Antoni Solivelles

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s’ha desplaçat avui a Escorca per visitar la prolongació del camí vell de Lluc i la nova passarel·la metàl·lica construïts al Coll de sa Batalla. El projecte ja està finalitzat completament i els senderistes que es dirigeixen a Lluc poden caminar per aquest nou tram de camí sense perill pels cotxes i els autobusos que circulen per aquesta carretera.  

Maria Salom ha visitat la zona, acompanyada pel conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, el batle d’Escorca, Antoni Solivelles, i els directors insulars de Carreteres, Relacions Institucionals i Medi Ambient, Rafel Gelabert, Maribel Crespí i Margalida Pocoví, respectivament. Per aquesta ocasió, també s’ha comptat amb la presència de  Bartomeu Barceló, Tolo Güell, president honorari del Grup Güell i impulsor de la tradicional Pujada des Güell a Lluc a Peu. i  Pep Egea, president de l'entitat, així com de Xisco Colom, president de la Federació Balear de Muntanyisme.     

La prolongació del camí a l’altura del coll de sa Batalla s’ha fet amb l’objectiu de millorar la seguretat dels excursionistes i evitar que caminassin  per la carretera amb l’intens trànsit de vehicles i bicicletes. La passarel·la metàl·lica transcorre paral·lela a la carretera, per damunt del torrent de Comafreda, al conegut com pont des Guix. El nou camí per als vianants i la carretera per als vehicles esta separats per una murada baixa, de manera que s’ha eliminat el perill per als senderistes.

Maria Salom ha explicat que cada any «pugen a Lluc milers i milers d’excursionistes i el coll de sa Batalla era un indret molt complicat. S’ha construït una passarel·la, que dóna seguretat als senderistes. Era una demanda de tothom, Ajuntament d’Escorca, Grup Güell i excursionistes».

Tolo Güell, per la seva banda, ha indicat «que els caminants estam d’enhorabona. Les institucions s’han donat compte que s’ha de recuperar el  nostre patrimoni. Per la meva part, estic molt content».

Les obres han tingut un pressupost de 189.291 euros i s’ha finançat amb inversions estatutàries.