Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La prestigiosa companyia britànica Cheek by Jowl posa en escena Winter’s Tale

La prestigiosa companyia britànica Cheek by Jowl posa en escena Winter’s Tale

(18/05/2017)

El proper dissabte 20 de maig arriba al Teatre Principal de Palma una de les companyies teatrals de referència del panorama internacional, Cheek by Jowl, que presentarà el muntatge Winter’s Tale (Conte d’hivern), de William Shakespeare, amb direcció de Declan Donnellan i escenografia de Nick Ormerod.

Amb aquesta proposta, el Teatre Principal confirma la voluntat de comptar cada any a la seva programació amb una gran companyia de nivell mundial i apropar així al públic mallorquí les grans produccions que es poden veure ara a l’escena internacional.

 

La prestigiosa companyia farà escala a Mallorca en un moment molt dolç de la seva dilatada trajectòria. Declan Donnellan va ser guardonat amb el Lleó d’Or de la darrera Biennal de Teatre de Venècia per tota la seva carrera i per “apropar el clàssics al públic contemporani i el seu sentit de l’humor en l’escena”.

 

Trenta-sis anys de brillant trajectòria

 

El director Declan Donnellan i l’escenògraf Nick Ormerod van fundar la companyia el 1981, i des de llavors han portat el teatre anglès per tot el món, produint també espectacles en francès i en rus.

 

La funció del proper dissabte, que començarà a les 20 hores i té una durada de prop de dues hores i mitja, serà interpretada en els seus principals papers per Orlando James, Edward Sawyer, Natalie Radmall-Quirke, Eleanor McLoughlin, Joy Richardson i Grace Andrews, entre d’altres.

 

En aquesta versió de Winter’s Tale, Donnellan entrecreua codis i estils, i juga amb les més baixes i abjectes restes del fems televisiu i, al mateix temps, aconsegueix elevar l’esperit de l’espectador amb cants corals.

 

Winter’s Tale, una de les millors obres de William Shakespeare, tot i escrita en el mateix període que La tempesta, desmunta totes les regles que aquesta última respecta: les tres unitats aristotèliques, de l’espai, el temps i l’acció, es llencen per la borda a mesura que recorrem Europa, des de la tragèdia a la comèdia, al llarg d’un període de setze anys.

 

Conte d’hivern parla d’un rei delirant i paranoic que destrossa la seva família. Però aquest és el nou Shakespeare que, havent completat les seves grans tragèdies amb la dura lluita per la redempció, dóna pas a l’esperança. La foscor inicial dóna lloc a l’alegria i el temps condueix els personatges cap a una aclaparadora conclusió.

 

Coproducció amb el millors escenaris mundials

 

Winter’s Tale és una producció de Cheek by Jowl en coproducció amb The Barbican (Londres), Les Gémeaux/Sceaux/Scène Nationale, Grand Théâtre de Luxembourg, Piccolo Teatro di Milano-Teatro d’Europa, Chicago Shakespeare Theater, Centro Dramático Nacional, en col·laboració amb British Council (Madrid).

 

La presència d’aquest muntatge en la programació del Teatre Principal ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consolat britànic a Palma i al British Council.

 

Cheek by Jowl representarà l’obra en anglès i el públic també podrà seguir el muntatge amb els sobretítols en català i castellà que es projectaran.

 

Cal aclarir també que al llarg de la representació seran utilitzades llums estroboscòpiques.