Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La veu personal de Ñaco Fabré arriba a Sa Nostra amb l’exposició “Univers de paper”

La veu personal de Ñaco Fabré arriba a Sa Nostra amb l’exposició “Univers de paper”

(03/04/2019)

La mostra, que s’inaugura aquest dijous a la planta noble del Centre de Cultura “Sa Nostra”, fa un recorregut per més de quaranta anys de carrera artística de Ñaco Fabré a partir del paper com a suport i llenguatge expressiu. Una de les grans apostes del calendari expositiu d’aquest 2019 del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca.

L’elecció de l’espai no és casual: les cinc sales de la planta noble del Centre de Cultura “Sa Nostra” són per a Ñaco Fabré “un espai expositiu de referència” que li ha permès reunir més d’un centenar d’obres. Tampoc és casual l’elecció del dibuix com a fil conductor: “el dibuix com a acte reflex, que l’artista duu més enllà”. Dos eixos que han donat com a resultat “Univers de paper”, una mostra que li permet a Ñaco Fabré connectar diferents períodes cronològics i temàtics a través del paper i dels seus derivats –cartrons, embalatges, envasos-. Una mostra que parteix del predomini del negre per acabar amb un “Mostrari de color”, una cascada de cel·lulosa que es desplega verticalment, com una cascada cromàtica de tres metres d’altura i que conjuga l’elecció de la paleta de l’artista en aquesta exposició.

Fa un any que Ñaco va començar a treballar aquest projecte amb la Direcció Insular de Cultura, ha recordat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, per a qui “aquesta mostra retrospectiva mostra la necessitat que tenim tots, un moment o l’altre, d’aturar i fer balanç de la nostra trajectòria per agafar novament impuls, amb un valor afegit: la gran aposta pedagògica que fa Ñaco Fabré per mostrar a través del dibuix com ha trobat una veu pròpia que dona personalitat a la seva obra”.

A “Univers de paper”, Ñaco Fabré aprofita l’arquitectura de l’espai per mostrar-nos dibuixos en carbó, tintes, olis, aquarel·les, collages, monotips i acoblaments. Es tracta d’obres que abasten un període comprès entre 1978 i 2019, moltes de les quals no havien estat exposades fins ara; altres són de creació nova, inèdites, especialment concebudes per a aquesta exhibició. Una mostra on dialoguen unes col·leccions amb les altres.

Una exposició “lenta, en uns moments de voràgine”, en paraules del propi artista, “perquè l’art convida a aturar-se en la bellesa”. La proposta es podrà visitar fins al 24 de maig al Centre de Cultura “Sa Nostra” de Palma i està oberta a visites guiades concertades.

¿¿¿¿¿¿¿