Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Llorenç Garrit presenta la nova versió del projecte 'Turris Eburnea', denominat 'Reflexions', que podrà ser visitat a la Misericòrdia fins el 5 d'abril

Llorenç Garrit presenta la nova versió del projecte 'Turris Eburnea', denominat 'Reflexions', que podrà ser visitat a la Misericòrdia fins el 5 d'abril

(19/03/2015)

La directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, ha presidit avui horabaixa l'acte inaugural

El Consell de Mallorca i l'Institut d'Estudis Baleàrics han presentat avui l'exposició 'Reflexions (Turris Eburnea III)', de Llorenç Garrit, que es podrà visitar a la primera planta de l'edifici de la Misericòrdia fins el proper 5 d'abril. L'acte inaugural ha comptat amb la presència de la directora insular de Cultura i Patrimoni, Catalina Sureda, i la coordinadora general del área de Cultura de l'Ajuntament de Palma, María José Massot, a més del mateix autor, tècnics de l'àrea cultural del Consell i de l'Institut, i representants de l'àmbit de la literatura i l'art de Mallorca, alguns dels quals han col·laborat activament en la redacció dels textos que acompanyen el catàleg. Aquest és el cas del professor i catedràtic Gabriel Janer Manila, l'escriptor Antoni Vidal Ferrando, i la directora de l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, Irene Mestre, que ha participat a l'acte.  

'Reflexions (Turris Eburnea III)' és la nova versió d'un ambiciós projecte creatiu que Llorenç Garrit va iniciar l'any 2013 i que, en paraules de Catalina Sureda, representa un exemple de "capacitat comunicativa, rigor plàstic i intuició artística". L'exposició ha estat plantejada com una mostra itinerant i, en aquest sentit, una vegada finalitzada la seva etapa a la Misericòrdia, es podrà visitar al centre cultural Can Gelabert, de Binissalem, del 6 de maig al 7 de juny; l'equipament 'Can Fondo', propietat de l'Ajuntament d'Alcúdia, del 13 de juny al 12 de juliol; Es Claustre de Maó; l'església vella de Ses Salines, del 29 d'agost al 27 de setembre; i la Fundació Coll Bardolet, amb seu a Valldemossa, del 18 de desembre al 10 de gener de l'any vinent.

En el cas de la Misericòrdia, l'exposició restarà oberta al públic de dimarts a divendres, d'11 a 14 hores i de 16.30 a 20.30, i els dissabtes de 10 a 14 hores.

Llorenç Garrit va néixer a Santanyí l'any 1981. Després de completar la seva carrera d'il·lustració a l'Escola Superior de Disseny de Palma, va començar la seva carrera artística el 2001 participant en un concurs de logotips organitzat per l'Ajuntament de Santanyí. Un any més tard, Garrit va prendre part de l'exposició col·lectiva de joves il·lustradors que va acollir l'Escola d'Art de Palma, donant forma, durant la resta del decenni, a una brillant trajectòria creativa que va culminar, el 2013, amb el seu projecte més representatiu, el 'Turris Eburnea', que ara arriba a la Misericòrdia en la seva tercera versió, que ja va ser presentada, a principis d'enguany, al Museu d'Art Contemporani 'Can Planes', de sa Pobla.