Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca es consolida com a antena de la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

Mallorca es consolida com a antena de la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents

(20/05/2021)

  • El Consell Insular de Mallorca i SEGITTUR signen un conveni pel qual s'estreny la coordinació entre les dues administracions 
  • La institució insular es converteix en finestreta única per a unificar projectes d'innovació i tecnologia turística

Mallorca fa un pas més en la seva estratègia turística a través de la signatura d'un conveni amb SEGITTUR, segons el qual el Consell Insular de Mallorca s'estableix com a antena de les Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) i assumeix tasques de coordinació i impuls de projectes d'innovació i tecnologia turística de l'illa.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez, han signat un conveni de col·laboració que fa de la institució insular una finestreta única a través de la qual generar estratègies, impulsar projectes i validar noves incorporacions a la xarxa DTI.

A través d'aquest conveni de col·laboració, la institució insular es compromet a desenvolupar  en l'àmbit territorial de Mallorca el projecte Destinació Turística Intel·ligent. Cal tenir en compte que el Consell, amb les seves competències en matèria de turisme, és un dels coordinadors fonamentals i principals impulsors de la xarxa turística de l'illa.

Les dues parts signants posaran en marxa i desenvoluparan activitats conjuntes de generació i transferència de coneixement, així com accions de suport als projectes i iniciatives en cooperació i centrades en generar nous models de gestió basats en la intel·ligència turística, la sostenibilitat i l'impuls de la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+I).

Projectes a desenvolupar

Alguns dels projectes que SEGITTUR i Consell duran a terme són els següents:

1. Programa de treball conjunt i coordinat en matèria de DTI que permeti que el Consell de Mallorca sigui reconegut com a «Finestreta única» per a tots aquells destins interessats en aplicar el concepte DTI.

2. Disseny i implementació d'un procés pel qual el Consell de Mallorca validarà els destins mallorquins que vulguin accedir als serveis de suport tècnic de SEGITTUR.

3. Dissenyar, crear o promoure programes d'assistència tècnica, formació i capacitació conjunta, realització de conferències i seminaris especialitzats per a la difusió del model de Destinacions Turístiques Intel·ligents a l'illa de Mallorca.

4. Foment de la implementació de la metodologia de Diagnòstic i Pla d'Acció de Destinació Turística Intel·ligent de la Secretaria d'Estat de Turisme entre les destinacions de Mallorca, així com d'aquelles altres eines necessàries per a consolidar el seu desenvolupament en els destins participants.

5. Realització conjunta d'actes de difusió de la participació dels destins mallorquins en el projecte i disseny conjunt d'un programa de formació dirigit a tècnics de les destinacions turístiques de Mallorca.

6. Disseny d'un procediment de publicació de resultats obtinguts en les diferents actuacions realitzades en destins de Mallorca (model «casos d'èxit»).

7. Intercanvi d'eines i projectes desenvolupats pel Consell de Mallorca o SEGITTUR, per a ser testats en destinacions de l'illa i en destinacions d'altres regions.

8. Publicació, presentació i difusió de manera conjunta els resultats dels treballs realitzats en matèria de Destinació Turística Intel·ligent que es desenvolupin a Mallorca, i que posin de manifest aquelles bones pràctiques identificades en matèria de governança, sostenibilitat, tecnologia, innovació i accessibilitat.

9. Intercanvi d'experiències i projectes relacionats amb l'enfortiment de les habilitats i competències del talent humà vinculat al turisme a Mallorca, en funció de les noves demandes del sector i la generació d'ocupació.