Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca s'alia amb Green & Human per desenvolupar projectes de sostenibilitat

Mallorca s'alia amb Green & Human per desenvolupar projectes de sostenibilitat

(23/02/2023)

L'illa es converteix en un dels destins més importants en formar part d'aquesta entitat

Mallorca i Green & Human, l'entitat sense ànim de lucre creada per agilitar la transformació de les destinacions turístiques cap a models més competitius i sostenibles a nivell mediambiental, social i econòmic, duran a terme una estratègia de col·laboració per desenvolupar projectes conjunts. A més, totes les accions segueixen com a referent fonamental de compliment els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

El conseller de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, i el president de Green & Human, Ginés Martínez, han signat un protocol d'actuació segons el qual l'illa es converteix en un dels únics dos destins, l'altre és Tenerife, que formaran part d'aquesta entitat impulsora de la sostenibilitat en el sector turístic.

Cal destacar que Green & Human representa un ampli conjunt d'empreses del sector turístic, 80 en total. Totes amb l'objectiu comú de transformar i invertir en iniciatives dirigides al creixement de la competitivitat del destí i en com atreure un turisme de més qualitat i responsable amb l'entorn natural i el territori. Jumbo Tours, Hyatt Leisure Group o Viatges El Corte Inglés es troben entre els seus membres.

D'aquesta manera, les empreses compten amb recursos i eines compartits a través del que, denominen, «tres palanques de canvi»: àgora de sostenibilitat, centre de projectes i certificat Biosphere©, una fórmula creada per fer reconeixibles els esforços de transformació sostenible de les empreses o dels destins.

Aquesta entitat també proporciona als seus membres assessorament en projectes de sostenibilitat i recerca de finançament públic; suport i incentivació de la inversió, ajudes, patrocinis i col·laboracions de l'empresa privada, organismes públics, fundacions, associacions i societats de gestió per difondre les destinacions turístiques sostenibles, entre d’altres accions.

Àrees de col·laboració

Mallorca i Green & Human col·laboraran de manera específica en tres grans àrees. D'una banda, impulsar la normalització de la transformació cap a la sostenibilitat de les empreses i els destins, en el marc dels 17 ODS de les Nacions Unides.

De l’altra, fomentar la sostenibilitat, promovent l'intercanvi d'experiències i la gestió de xarxes per afavorir la millora de les competències en sostenibilitat.

Així mateix, es compartiran esforços per desenvolupar conjuntament projectes de transformació de caràcter transversal per generar una multiplicació de l'impacte de les iniciatives sostenibles.