Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Margalida Puigserver inaugura l’exposició del projecte 'Permès recordar'

Margalida Puigserver inaugura l’exposició del projecte 'Permès recordar'

(16/10/2015)

Es tracta d'un projecte que estarà exposat fins el proper 25 d’octubre i en el qual hi han participat usuaris de la Llar Reina Sofia de l'IMAS i de la residència SAR Quavitae.

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha assistit avui a la inauguració del projecte ‘Permès recordar’, dut a terme per l'Àrea de Desenvolupament Educatiu d’Es Baluard i que ha comptat amb la participació dels usuaris del centre Reina Sofia de l'IMAS i la residència SAR Quavitae de Palma.

 

L'acte inaugural l'ha encetat la directora d'Es Baluard, Nekane Aramburu, i ha comptat també amb l'assistència de la creadora i conductora del taller, Neus Marroig; la directora territorial de la zona Balears de Sarquavitae, Lourdes Amer, i la directora insular d'Atenció a la Dependència de l'IMAS, Margalida Fullana, així com la consellera Margalida Puigserver.

 

La presidenta de l’IMAS ha agraït a Es Baluard la invitació, així com la seva implicació en projectes com aquest, que fomenten un envelliment actiu de les persones majors. Igualment, ha mostrat la seva predisposició a continuar col·laborant en  noves iniciatives.

 

El projecte ‘Permès recordar’ va començar a finals de juliol i tenia com a principal objectiu analitzar la interrelació entre diferents moments de la història i les històries personals dels participants al aquest taller.

 

D'aquesta manera, i dividits en vuit sessions de dues hores i mitja de durada, els participants, partint de diferents moments històrics significatius com la Guerra Civil espanyola, la mort de Franco, l'entrada en vigor de l'Euro o l'atemptat a les Torres Bessones de Nova York, han anat creat la seva pròpia línia del temps, relacionant aquests esdeveniments amb les seves històries personals, aportant objectes i imatges pròpies que posaven de manifest aquesta relació.

 

El resultats d'aquest taller s'ha inaugurat avui i es podrà visitar a Es Baluard fins el proper dia 25 d'octubre.