Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom presideix l’homenatge de l’Agència Consular de EEUU a la Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca pel rescat d’un ciutadà nord-americà l’any passat

Maria Salom presideix l’homenatge de l’Agència Consular de EEUU a la Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca pel rescat d’un ciutadà nord-americà l’any passat

(09/03/2015)

Kimberly Marshall ha lliurant distincions al coronel en cap de la Zona de Balears de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; el cap de Bombers de Mallorca, Santiago Rovira; el sergent del GREIM de la Guardia Civil, Antonio Chinchilla Martínez, i el tinent en cap de la Unitat Aèria Palma de Mallorca de la Secció Aèria de la Guardia Civil, Juan Toro

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha presidit avui l'homenatge de l’Agència Consular dels Estats Units a Guardia Civil  i Bombers de Mallorca  pel rescat del ciutadà nord-americà Tom Mizhari, el 9 de març de l’any passat, a Palmanova. A l’acte han assistit  també la delegada del Govern a les Illes Balears, Teresa Palmer; el conseller insular de Cooperació Local, Bernardí Coll, i el director insular d’Emergències, Francesc Amengual.

 

Tom Mizhari,  present avui a l'homnenatge amb familiars, escalava a na Burguesa quan va caure d’una alçada de 10 metres. El rescat va ser molt complicat y  va ser necessari l’helicòpter. Es va rompre una vertebra i el turmell i no va poder caminar gairebé durant quatre mesos.

 

La presidenta del Consell, Maria Salom, ha expressat el reconeixement i gratitud al treball dels cossos d’emergència i la col·laboració entre ells. “És de justícia donar les gràcies a persones valentes que donen la seva vida per salvar altres”, ha indicat Salom.

 

A l’acte s’han lliurant distincions al coronel en cap de la Zona de Balears de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; el cap de Bombers de Mallorca, Santiago Rovira, així com Antonio Chinchilla Martínez, sergent del GREIM de la Guardia Civil, i Juan Toro, tinent en cap de la Unitat Aèria Palma de Mallorca de la Secció Aèria de la Guardia Civil.

 

L’agent consular dels Estats Units, Kimberly Marshall, ha volgut agrair el treball de la Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca “per vetllar per la seguretat de tots els ciutadans” i ha lloat “l’entrega i dedicació que pocs professionals poden demostrar”.

 

 

A l’acte han assistit representants de Bombers de Mallorca, entre d’ells, el sots-oficial Toni Torrents i el sergent Biel Barceló; i en representació de la Guàrida Civil el tinent coronel Antio Orantos i el cap primer Jacobo Solteras, entre d’altres.