Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Montuïri reforma tres edificis municipals gràcies a les ajudes econòmiques del Consell

Montuïri reforma tres edificis municipals gràcies a les ajudes econòmiques del Consell

(03/09/2021)

El consistori també ha aprofitat les subvencions dels darrers anys per millorar l’eficiència energètica dels immobles municipals i seguirà en aquesta línia en les pròximes convocatòries de Desenvolupament Local

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s’ha reunit a Montuïri amb el batle Joan Verger per avaluar les línies d’ajuda del Consell per als ajuntaments destinades principalment a millorar els serveis i les instal·lacions municipals. 

L’Ajuntament de Montuïri ha destinat bona part de les subvencions que li ha atorgat la institució insular en els darrers tres anys per a renovar alguns edificis públics. En total, l’ajuda del Consell per millorar l’ajuntament i els immobles per a un espai per als joves, l’arxiu municipal i una futura biblioteca municipal puja als 400.000 euros.

Per tant, s’han reformat el mateix ajuntament, el Local Jove i Ca ses Monges. A més, a l’edifici consistorial s’hi ha dut a terme una instal·lació fotovoltaica per a l’autoconsum i s’han reduït les pèrdues tèrmiques pels tancaments de vidre. Igualment, a Ca ses Monges s’han substituït els al·lògens per LED. Aquest edifici, que en una primera reforma va acollir l'arxiu municipal, tendrà noves obres pròximament per instal·lar-hi la biblioteca.

Les millores en l’estalvi energètic estan incloses dins el seu Pla  d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), un full de ruta dels municipis per assolir els objectius 2030 que, per al Consell, és clau que es desenvolupin.

Com afirma el conseller Alzamora, «són necessàries línies d’ajuda específiques per lluitar contra el canvi climàtic. És una lluita que s’ha de fer entre tots i totes. Precisament, el Pacte de Batlies de Mallorca per al Clima i l’Energia Sostenible és un exemple de compromís, i per això al Consell ajudam econòmicament als ajuntaments a implementar mesures per millorar la climatització, reduir el consum elèctric o minvar les emissions de gasos contaminants». 

Per la seva banda, el batle Joan Verger ha posat de relleu la importància de les ajudes del Consell als municipis, que permeten oferir millors serveis a la ciutadania. Així, ha destacat que les pròximes obres de reforma seran a Ca Ses Monges per fer-hi una biblioteca municipal.