Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Comencen les obres del vial cívic que connectarà Son Cladera amb sa Cabana 

Comencen les obres del vial cívic que connectarà Son Cladera amb sa Cabana 

(29/06/2021)

L’actuació segueix criteris de mobilitat sostenible, però també de compromís amb l’ús racional del territori i del medi ambient, ja que es farà amb un material sostenible fabricat en fred i sense emissions en CO2.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, acompanyat pel batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible de Palma, Francesc Dalmau, han visitat avui l’inici de les obres del vial cívic que unirà el barri palmesà de Son Cladera amb el de sa Cabana, a Marratxí. 

La senda nova per a bicicletes i vianants discorre paral•lela al marge dret de la carretera d’Inca (Ma-13) i començarà al quilòmetre 1 i arribarà fins al 2,7 d’aquesta via. L’eix cívic projectat dona continuïtat al carril bici existent, que finalitza a l'IES de Son Cladera, de manera que, una vegada finalitzades les actuacions, quedarà connectat el barri palmesà amb el de sa Cabana.

El conseller Sevillano ha explicat que «aquesta actuació respon a una necessitat per als dos municipis. Quan vàrem començar la legislatura ens vàrem comprometre amb Palma i Marratxí en eliminar el problema de connexió que han tengut històricament pel traçat de pas del Torrent Gros. El primer any, vàrem fer la connexió amb el projecte del pont nou d’accés que, a més, va separar el trànsit entre vehicles motoritzats, vianants i bicicletes, i avui començam les obres d’una connexió nova, que també superarà la barrera que suposa el Torrent Gros. Estam molt satisfets del que suposarà aquesta actuació, enfocada per a vianants i vehicles no motoritzats  i posant en valor els actius paisatgístics de l’entorn».

Precisament, pel compromís amb el medi ambient i amb l’ús racional del territori, el projecte respecta pràcticament tota la vegetació existent en tot el traçat. En aquest mateix sentit, per dur a terme aquesta actuació s’emprarà un tipus de material sostenible. Es tracta d’una mescla que du una mínima part de ciment, que s’elabora en fred sense emetre emissions de CO2, i que tant en la fabricació com en l’aspecte final és més rústic, permet una integració millor amb el paisatge i, a la vegada, compleix amb les mateixes funcions de seguretat i durabilitat.

A banda de la solució adoptada per al material emprat, una altra peculiaritat de l’actuació és que, en els punts on sigui necessari, s’executarà una passarel•la proveïda d’una barana de contenció per a la seguretat de les persones usuàries.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assegurat que «esteim molt contents d’anunciar aquest nou projecte, que una altra vegada demostra la bona col•laboració i entesa que hi ha entre el Ajuntament de Marratxí i l’Ajuntament de Palma, i també aquesta vegada amb el Consell de Mallorca. I esteim molt contents perquè això és crear nous camins, fer Marratxí més accessible i, com hem dit sempre, que Palma i Marratxí es donin la cara i no l’esquena com havia passat fins ara».

El pressupost previst per a l’actuació és de 61.163,60 € i el termini de les obres és de sis setmanes.