Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Nova caminada popular per celebrar l'obertura del tram entre Puigpunyent i Estellencs

Nova caminada popular per celebrar l'obertura del tram entre Puigpunyent i Estellencs

(20/02/2023)

Aurora Ribot: «continuam celebrant la incorporació de trams a la Ruta de Pedra en Sec, gràcies a la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha organitzat una nova caminada popular per al proper dissabte 4 de març, per celebrar l’obertura i la senyalització del tram entre Estellencs i el coll d’Estellencs de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221). La unitat de senderisme i pedra en sec de la Direcció Insular de Medi Ambient ha senyalitzat el camí amb 68 senyals. El recorregut de la caminada popular forma part de la variant C d’Estellencs a Calvià de la Ruta de Pedra en Sec.

Durant segles el camí Reial d’Estellencs a Puigpunyent va ser, i encara és, l’única via de comunicació directa entre els dos pobles, units administrativament fins el segle XIX. Una de les parts es va convertir en camí de carro, i altres es varen veure afectades per les esllavissades i per la construcció de pistes forestals, per crear una línia elèctrica. Així i tot, es conserven alguns trams amb els marges i empedrats originals.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha mostrat molt contenta per l’acollida que ha tingut la convocatòria entre la ciutadania i ha destacat que «amb aquesta nova caminada popular continuam celebrant la incorporació de trams a la Ruta de Pedra en Sec, gràcies a la Llei de camins públics i rutes senderistes de Mallorca, una norma històrica que va impulsar el Departament la passada legislatura».

«La darrera caminada popular que férem a la Trapa va ser tot un èxit i estam convençudes que aquesta excursió ho tornarà a ser. Des del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient convidam tothom a descobrir aquest nou tram entre Estellencs i el coll d’Estellencs, per gaudir del senderisme i fer-ho d’una forma respectuosa amb la natura», ha afegit Ribot.

L’excursió, que es farà d’Estellencs a Puigpunyent, cobreix una distància de 8,5 km i té una durada aproximada de 4 hores. La dificultat és mitjana, però requereix una bona condició física i portar calçat còmode i adequat. A més, es recomana dur roba d’abric, impermeable, tallavent, aigua i menjar.

El Consell de Mallorca ha habilitat un servei d’autocar gratuït per a tothom que hi vulgui anar. Per a aquelles persones que vulguin fer servir el transport públic per fer aquesta excursió, les línies de bus del Transport de les Illes Balears (TIB) habilitades són: la línia 202 (Estellencs-Palma) i la línia 201 (Galilea (Puigpunyent) - Palma). Per últim, les persones que vulguin fer servir el seu propi cotxe hauran de tenir en compte que s’ha de fer l’excursió d’anada i de tornada d’Estellencs a Puigpunyent, i que aproximadament té una durada de 8 hores.

Des del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient es recorda que, com que les places són limitades, si finalment no es pot participar en aquesta caminada popular, estan convidats a fer l’excursió en voler, ja que el camí està obert i senyalitzat.

Més informació: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/variant-c-calvia