Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Presentació del Premi Mallorca de Poesia 2018

Presentació del Premi Mallorca de Poesia 2018

(05/04/2019)

L’Espai Mallorca ha acollit la presentació del llibre de poesia Animals a la carretera de Francesc Company, premi Mallorca de Poesia 2018, l’acompanyaren el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, la directora insular de Política Lingüística, Aina Sastre i el poeta i traductor, Marcel Riera.

El proxim dia 9 d’abril Animals a la carretera arribarà a Mallorca amb la presentació a la llibreria Llibres Ramon Llull, de Palma, a les 20 hores i dissabte 11 a Sa Pobla. Aquests actes inicien la gira promocional del poemari de Francesc Company.

Marcel Riera, poeta i traductor, ha estat l’encarregat de presentar l’obra de Company i el doctor Perfecto E. Cuadrado en farà la presentació a la llibreria Llibres Ramon Llull (carrer de l’Argenteria, 9, Palma).

L’autor ens parla de l’obra: "Es tracta d'un elogi al ressentiment, entès aquest com a forma de memòria. Ressentiment per totes les pèrdues i fracassos: les morts, les amistats, la família, la divinitat impossible, la ineficàcia de la literatura. Confessionalisme sense estalviar el mea culpa, naturalment. No hi ha cap veritat en els greuges, en les ferides, que vagi més enllà de la seva memòria. Es pot representar la situació, però no es pot entrar en raons. Cauries en el fang de les versions...

Però que ningú s'enganyi: aquest és un llibre de poemes figuratius que conten històries. Novel·les en forma de poema, que li diria Pla a Ferrater..."