Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

S'inaugura el quart Espai de Dones a Felanitx

S'inaugura el quart Espai de Dones a Felanitx

(13/07/2017)

Avui capvespre, al Pati de l'Estació enològica de Felanitx, ha tingut lloc la inauguració del quart Espai de Dones. Serà un Centre d'Igualtat i Assessorament per a les dones de Felanitx, Campos, Llucmajor, Ses Salines i Santanyí. La inauguració d'avui sorgeix de la col·laboració interinstitucional entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Felanitx.

Es tracta del quart Espai de Dones que s'inaugura a l'illa de Mallorca dins aquesta legislatura i que se suma a la xarxa que s'ha creat amb el d'Inca, Manacor i Sa Pobla. A l'Estació enològica, s'ha habilitat un lloc on les dones podran reunir-se, participar de tallers i crear xarxa.
També s'instal·larà una agent d'igualtat aportada pel Consell de Mallorca i que dinamitzarà i sensibilitzarà a la societat civil i l'associacionisme femení. A més, ajudarà a l'Ajuntament de Felanitx i els municipis del voltant a fer transversals les polítiques municipals d'igualtat i així a complir la nova llei d'Igualtat.

"Fins ara, les dones de la part forana havien d'anar a Palma per tractar aspectes tan personals i vitals per elles com la lluita contra la violència de gènere; en aquesta legislatura hem volgut apropar les polítiques d'igualtat a les dones i al seu territori." Ha declarat la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón.

A l'acte inaugural hi han assistit el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, Jesús Jurado; el batle de Felanitx, Joan Xamena; la directora insular d'Igualtat del Consell de Mallorca, Nina Parrón; i la regidora d'Afers Socials, Isabel Montero.

"La xarxa d'Espais de Dones avui creix i seguirà creixent, fins a crear una xarxa insular que impulsi l'associacionisme femení, gràcies a la coordinació interinstitucional." Ha declarat el vicepresident Jesús Jurado.
En total, el Consell de Mallorca ja ha obert quatre Espais de Dones, conjuntament amb altres institucions, amb la intenció de crear una xarxa interconnectada per tota l'illa, per poder posar a l'abast de totes les dones, un servei de dinamització i referència.
"Pens que és una oportunitat per Felanitx tenir l'Espai de Dones per impulsar polítiques d'igualtat i crear un espai de sinergia per a les dones" ha manifestat Joan Xamena, batle de Felanitx.

Per la seva part, la regidora Isabel Montero, ha obert la inauguració "Juntament amb el Consell dotem al poble d'una eina més, ja que a Felanitx també hem constituït la Mesa de prevenció i detecció de violència de gènere que implicarà a molts agents socials del poble."

A l'Espai de Dones s'hi oferirà un calendari d'activitats periòdiques que s'han iniciat amb la inauguració amb actuacions, xerrades i exposicions.
Per començar, ha tingut lloc un "Diàleg de glossadores" a càrrec de Antonia Nicolau "Pipiu" i Cati Eva Canyelles, on han fet referència a la violència de gènere, la importància de la unió de les dones i la celebració del fet que tinguin un espai comú on reunir-se.
També s'ha presentat l'exposició col·lectiva "Sóc dona, sóc art" al voltant d'una exposició de pintura, escultura i fotografia. Les integrants que exposen en aquesta ocasió són: Neus Monserrat, Vicky Pérez, Margarita Fonollá, Yolanda Rodríguez, Olga Fontales, Laura Pascual, Nadia Stoiser, Doris Duchel-bauer, Silvia Brégar y María Antonia Barceló.
La historiadora Bel Peñarrubia sota el títol "Felanitx: femení plural, femení singular" ha donat una conferència sobre la vida política de les dones felanitxeres.
Com a tancament de l'acte, el projecte format per Glòria Julià, Víctor Leiva, Joan Carles Vaquer, Anníbal Ferrer i Marc Grimalt "Vers endins" ha amenitzat la vetllada amb la reinterpretació de poesia en català d'una manera divertida amb una barreja de molts d'estils diferents, com el rock, la bossa nova, el country, o la música tradicional.

Les activitats programades per l'Espai de Dones es podran consultar ben aviat dins l'agenda de la plana web i el Facebook de l'Ajuntament de Felanitx.