Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Teatre al Detall ofereix aquest dissabte un programa doble per a públic familiar

Teatre al Detall ofereix aquest dissabte un programa doble per a públic familiar

(25/10/2017)

El Teatre Principal de Palma acollirà el proper dissabte 28 d’octubre un programa doble de la companyia catalana Teatre al Detall especialment adreçat al públic familiar. Es tracta d’El núvol gris, gras i gros i La nena dels pardals.

Aquestes dues obres de Teatre al Detall fan parada al Teatre Principal de Palma després de ser representades el passat cap de setmana a Vilafranca i gràcies a la complicitat del FIET.

 

El núvol gris, gras i gros és un muntatge pensat per a nadons, per a infants de 0 a 3 anys. Aquesta és una ocasió única per veure teatre per a nadons, ja que aquest és un públic que es considera inexistent i són poques les companyies que hi dediquen els seus esforços i encara més pocs els teatres que les programen.

 

En aquest cas, és tracta d’una adaptació d’un conte infantil original d’Antoni Cuadrench i Fina Rifa que amb molta sensibilitat, tendresa i intel·ligència narra una senzilla història amb rerefons ecologista. Un conte bonic explicat amb molta cura i de ben a prop per deixar embadalit al públic més exigent. Colors, música, sorpreses i molts detalls per entrar en el món d’aquest nigul i per veure com n’és d’important l’aigua.

 

Amb direcció de Josep Maria Segura Bernadas i interpretació de Xavi Idàñez i Txell Botey, El núvol gris, gras i gros es representarà a la Sala Petita el dissabte 28 d’octubre en dues funcions, a les 11.30 hores i a les 13 hores.

 

La nena dels pardals

Teatre al Detall escenificarà a la Sala Gran, el mateix dissabte 28 a les 18 hores, La nena dels pardals, una obra inspirada en un conte de Sarah Pennypaker, que a la vegada està basat en fets reals ocorreguts a la Xina durant el mandat de Mao Zedong el 1958.

 

La nena dels pardals és un muntatge, dirigit per Josep Maria Bernadas i interpretat per Xavi Idáñez i Txell Botey, amb una forta càrrega emocional, però també amb un clar missatge ecologista i de justícia social. A la dècada dels 50, el dictador xinès va ordenar combatre els gorrions (pardals en el català continental) per evitar que es menjassin el gra. La campanya va ser un èxit però l’eliminació dels aucells va provocar l’expansió descontrolada de moscards de tot tipus d’insectes, que van provocar unes pèrdues en les collites de gra molt pitjors que les que provocaven els pardals.