Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Un centenar de persones participen a la I Gran Tirada Solidària Diada de Mallorca

Un centenar de persones participen a la I Gran Tirada Solidària Diada de Mallorca

(15/09/2015)

La prova, que va comptar amb més de 40 entitats i empreses col·laboradores, es va disputar el passat cap de setmana a Capocorb (Llucmajor) i va recaptar més de 1.700 euros que seran entregats a l’IMAS per tal de ser destinats a serveis i programes amb finalitats assistencials.

Els dies 11 i 12 de setembre es va celebrar a Capocorb (LLucmajor) la I Gran Tirada Solidària Diada de Mallorca de recorregut de caça, organitzada per la Federació Balear de Caça i amb la col·laboració del Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. Així mateix, més de 40 entitats, empreses i particulars es van voler sumar a la iniciativa aportant trofeus, premis o col·laboracions materials. Van ser presents durant els dos dies de la competició el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, el cap del Servei de Caça, Bartomeu Seguí, i el president de la Federació Balear de Caça, Jaume Ripoll.

 

La prova va comptar amb la participació de prop d'un centenar de persones d'arreu de l'illa i es va disputar sobre 35 plats ecològics que imitaven les espècies cinegètiques més característiques com el conill, la perdiu o el tord. Des de l'organització es va treballar intensament per recrear uns llocs de tir i unes trajectòries el més ajustades possibles a un entorn de caça real, fet molt agraït i recolzat  pels concursants. L'ocasió també va servir per estrenar 3 noves màquines automàtiques llançaplats que es sumen a les 6 ja disponibles al Centre Cinegètic de Mallorca.

 

L'activitat tenia per objectiu, a poques setmanes de l'inici de la caça menor en general, reunir el col·lectiu de caçadors i tiradors per donar a conèixer i fomentar els recorregut de caça i alhora contribuir a una causa benèfica.

 

Per tal d'afavorir la participació dels tiradors i tiradores es van establir fins a un total de 10 categories. Julián Caballero va guanyar en primera categoria, Xisco Miró en segona, Jaume Rull en tercera, Juan Bestard en Júnior, Laura Illes en Dames, Guillem Amer en veterans, Adolfo Hidalgo en Superveterans, Antoni Vilanova en escopetes planes, Chema Mayor en calibres petits i Pep Solivelles i Pep Santandreu en la categoria de tiradors no participants habitualment en tirades oficials.

 

Pel que fa a la inscripció es van recaptar més de 1.700 € que es donaran i seran gestionats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) per a serveis i programes amb finalitats assistencials.

 

L'activitat va concloure amb el lliurament de premis als participants, escenari que va aprofitar el director insular de Cooperació Local i Caça, Joan Manera, per agrair la col·laboració de totes les persones, entitats i empreses que han fet possible aquesta tirada solidària i per recordar la gran transversalitat ambiental i social de la caça a Mallorca.