«Jaume III de Mallorca, entre Shakespeare i el Grial»

Nom artístic

Francesc M. Rotger

Públic destinatari

Adult i jovent a partir de 12 anys

Durada

60 minuts de xerrada + col·loqui

Preu (BI+IVA)

175,00 €

Espai

Interior

Any incorporació CACIM

4/6/2020

Descripció

Xerrada divulgativa i entretinguda entorn de la trajectòria de Jaume III, darrer monarca de la dinastia privativa de Mallorca i idealitzat per la literatura i la política, amb una biografia apassionant.
Els aspectes llegendaris, mítics i literaris del rei Jaume III de Mallorca presenten connexions curioses amb algunes de les tragèdies de Shakespeare. La figura dissortada de Jaume III i l’exili dels seus ossos també recorden el rei Artur i els vincles dinàstics l’uneixen amb les croades. 

Programa

Continguts: La faula, de Guillem de Torrella: Artur, Morgana i el retorn esperat de la dinastia mallorquina – La tomba perduda de Jaume III a València, a uns metres del Sant Grial – Les altres tombes perdudes dels sobirans mallorquins – Els llaços familiars dels reis de Mallorca amb els enemics mortals de la pel·lícula de Ridley Scott El regne dels cels – Els prínceps de Mònaco, hereus de Carlat – Per què els mallorquins no varen moure un dit per ajudar el seu monarca...

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • S’adapta a qualsevol tipus d’espai: sala, saló d’actes, aula, auditori, teatre...
  • És necessari disposar d’una taula, una cadira, una pissarra i microfonia (llevat que l’espai sigui petit i no ho necessiti).
     

Persona responsable

Francesc M. Rotger, periodista, llicenciat en Geografia i Història 

Dades de contractació

Aitor Francisco Mesperuza Rotger
690 230 570   
frotger@hotmail.com