Benvinguts a la pàgina web del Consell de Mallorca. 

Vull obrir-te les portes d’aquesta institució de govern de Mallorca. Totes i cadascuna de les persones d’aquest organisme fan feina per oferir els millors serveis a la ciutadania i als ajuntaments, amb la màxima eficàcia i eficiència en la gestió pública. 

Som en Llorenç Galmés Verger i tenc l’honor i la responsabilitat de presidir aquesta institució per primera vegada. Vaig néixer a Santanyí l'any 1983. Vaig ser batle del meu poble durant sis anys i el batec del meu mandat, el tendré ben present per ajudar els municipis de Mallorca i els seus veïnats. També, des del primer moment, protegiré tots els col·lectius més vulnerables.

Enamorat de Mallorca, de les seves tradicions, de la seva gent i del seu paisatge. La mar i la muntanya es donen la mà i ens proporcionen una qualitat mediambiental que hem de compartir amb tots aquells que ens visiten, però també l’hem de cuidar. 

Una illa que ho té tot per brillar enmig de la Mediterrània. Vull fer valer tot allò bo que tenim: una indústria, una artesania i un escenari rural que ens converteix en únics, i desitj que l’economia familiar sigui un dels motors d’aquesta illa.

Des del Consell de Mallorca farem feina de manera incansable per fer de Mallorca el lloc idoni on puguem viure tots, grans i petits. Als nostres grans els devem l’estimació i el reconeixement per les hores que han passat llaurant les nostres terres que tants fruits ens han donat. Ells també han cuidat la cultura i el patrimoni mallorquí i han fet que les cançons i els balls populars perdurin en el temps. Als nostres petits, que aprenguin i recullin amb cura tot aquest llegat cultural, creixent en el seu interior l’essència i l’orgull de ser mallorquí. 

Des de la proximitat, treballarem per fer de Mallorca el lloc que ens mereixem i li tornarem, amb una gestió millor, tot allò que aquesta illa tan meravellosa ens brinda.

Amb la il·lusió intacta d’un nin que rep el millor regal, la confiança dels ciutadans i amb el bagatge polític que m’acompanya, començ aquest camí com a president del Consell de Mallorca. Ho faré amb lleialtat, respecte i humilitat. M’acompanyes?

Caminem junts, Mallorca!

Llorenç Galmés Verger
President del Consell de Mallorca

Llorenç Galmés Verger. Vaig néixer a Santanyí el 28 de setembre de 1983. Soc llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de les Illes Balears. També tinc el títol d’especialista universitari en Dret Urbanístic i Ordenació del Territori (postgrau de la Universitat de les Illes Balears any 2007-2008).

He estat batle del meu poble, de Santanyí, entre els anys 2013-2019. Abans, vaig ocupar ja el càrrec de primer tinent d'alcalde, a més de ser el regidor d'Economia i Hisenda, Interior, Funció Pública, Obres Públiques i Urbanisme i Serveis Generals. En 2008 també vaig ser elegit president regional de Noves Generacions del Partit Popular de Balears fins a l'any 2012.

Entre el 2011 i 2015 vaig ser diputat autonòmic en el Parlament de les Illes Balears. Durant aquest període parlamentari, vaig ser membre de la Comissió d'Economia i Pressupostos, de la Comissió de Salut i de la Comissió de Control de l'Ens Públic de la Radiotelevisió de les Illes Balears.

Durant la passada legislatura, vaig exercir de portaveu del Partit Popular en la institució insular i des de l'any 2021 soc president del Partit Popular de Mallorca.

La meva vida política sempre ha anat lligada a l'activitat social. Soc músic de vocació, membre de la Banda Municipal de Música de Santanyí i he col·laborat amb nombrosos projectes solidaris.