Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El projecte “Walking on Words. Mallorca literària” creix amb una nova aplicació per a mòbils que permet descobrir l’illa a través de la literatura

El projecte “Walking on Words. Mallorca literària” creix amb una nova aplicació per a mòbils que permet descobrir l’illa a través de la literatura

(05/10/2015)

L’eina ofereix 7 rutes guiades, amb continguts traduïts a quatre idiomes, per descobrir els vincles entre territori i literatura de la mà d’escriptors de totes les èpoques. El vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles ha destacat la importància de la feina feta per la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca. Miralles ha assegurat que “Mallorca no pot quedar enrere en el repte de diversificar el nostre producte turístic. I què millor que fer-ho de la mà de la cultura”.

“Mallorca literària, 7 rutes guiades pel paradís, si ho pots resistir”. Aquest és el lema amb el que la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet promociona la nova aplicació que ha posat en marxa dins el projecte “Walking on Words. Mallorca literària”. Després de la instal·lació d’elements de senyalització arreu de l’illa, de la presentació d’un llibre guia i de la posada en marxa de la web www.walkingonwords.com, ara arriba l’aplicació tecnològica a un projecte molt ambiciós: donar visibilitat i accès a la literatura escrita a i sobre Mallorca, en una aposta per incorporar la literatura i els museus literaris a l’oferta cultural i turística de l’illa. No de bades Mallorca està lligada estretament a noms cèlebres com Ramon Llull, Jules Verne, l’Arxiduc Lluís Salvador, Robert Graves, Agatha Christie, Julio Cortázar, Josep Pla, Frédéric Chopin i George Sand, Llorenç Villalonga, entre molts d’altres.

“Vivim en un entorn turístic” ha recordat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, “i el turisme lligat al sol i platja ens ha donat molt aquests anys, però és necessari evolucionar. No podem quedar al marge d’aquest repte que ja estan assumint altres llocs d’Europa i que passa per diversificar el producte turístic de la mà del nostre patrimoni cultural, etnològic, de la nostra llengua i identitat. Hem de connectar el món cultural i el turístic”. I aquest projecte n’és un clar exemple pràctic.

L’aplicació per a mòbils WoW! MALLORCA és gratuïta i està desenvolupada amb tecnologies d’última generació. Permet, d’una banda, a l’usuari funcionar sobre el terreny sense necessitat de connexió a xarxa de dades, gràcies a la tecnologia bluetooth, alhora que desenvolupa la Realitat Augmentada, que fa que el visitant pugui fer una ullada a l’entorn on s’ha ubicat la fita i descobrir-hi altres elements d’interès cultural: més de 500 elements visitables a Mallorca de tipus naturalístic, etnogràfic, paisatgístic, artístic i patrimonial. Incorpora, a més, 35 vídeos centrats en textos literaris, recitats en versió original.

La presentació d’aquesta nova eina s’ha celebrat aquest cap de setmana amb un recital multilingüe “WoW! Mallorca: la terra descoberta”, a càrrec d’Albert Mèlich i Catalina Florit i amb la música jazz de Cafè 3 Trio. El lloc escollit ha estat l’Hotel Illa d’Or del Port de Pollença, on l’escriptora britànica Agatha Christie s’allotjà a principis de la dècada dels anys 30.