Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Acampaesport celebra l’any olímpic amb 1.500 participants i activitats noves com busseig amb botella o creació de jocs reciclats

Acampaesport celebra l’any olímpic amb 1.500 participants i activitats noves com busseig amb botella o creació de jocs reciclats

(10/07/2024)

El campus esportiu del Consell de Mallorca a la Colònia de Sant Pere posa el focus en les pròximes olimpíades, i estrena una activitat subaquàtica, tallers de reciclatge i proves per fer un estudi antropomètric

Ja està en marxa l’Acampaesport, les estades esportives per a infants i adolescents organitzades pel Consell de Mallorca i un dels programes de l’àrea d’Esports amb més demanda. Una temporada en què hi participen més de 1.500 nins i nines en onze torns, que fan activitat física diària envoltats de mar i muntanya a la Colònia de Sant Pere, a Artà.

Avui, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, el director insular d'Esports, Toni Prats, i el tècnic d'esports d'Artà, Llorenç Terrassa, han visitat els grups que han començat l’estiu amb l’esport, fent una ruta d’acompanyament de l’activitat de piragüisme. Bestard ha valorat que «és un campus dinàmic, amb molta activitat i molt específic a Mallorca». 

Els infants practiquen durant set dies fins a 20 activitats, repartides per grups d’edat i impartides per monitors titulats. Una intensa agenda que inclou esports individuals i d’equip –handbol, bàsquet, hoquei, tennis, etc.- i activitats d’aventura com BTT, piragüisme o paddle surf. L’activitat esportiva del Consell de Mallorca, també reserva unes places NEE per a infants amb necessitats especials, que suposen un 2 % del total. 

Olimpisme, reciclatge i estudi antropomètric

El 2024, com a novetat, Acampaesport se centra en la temàtica olímpica, amb activitats i tornejos específics per grups. Així mateix, el grup adolescent s’inicia en el busseig amb botella, una pràctica que el Consell posa en marxa amb col•laboració de la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques. 

També es posa en pràctica un taller nou de recollida de residus de difícil reciclatge al litoral i als boscs propers (plàstics, llosques, bosses, llaunes, etc.), i amb el material trobat es crearan jocs reciclats, com el clàssic tres en línia. «Una activitat de conscienciació perquè els joves entenguin la importància de tenir cura del que forma part de la seva cultura: el paisatge mallorquí», ha dit Bestard.

La Direcció Insular d’Esports, a més, posa en marxa una campanya de promoció de bons hàbits d’alimentació i activitat física, que fomenti un estil de vida saludable entre els infants i joves. Així, a l’Acampaesport d’enguany, s’inicia un estudi antropomètric entre els participants nascuts entre el 2012 i el 2016, que ens permetrà conèixer de prop la realitat de la forma física de la població escolar mallorquina, per al disseny de diferents programes nutricionals.