Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Fons fonogràfics

Formats bàsicament per fons de caràcter musical i d’història oral, que recullen des de cançons de fora vila de diferents indrets de Mallorca fins a entrevistes a personalitats destacades del món de la cultura, la política o l’art, resums informatius radiofònics, etc.

Fons musical

L’ASIM adquireix tota la producció musical editada a Mallorca, tant d’artistes locals com de fora, així com la producció editada a l’exterior amb l’única limitació de tenir una relació directa o indirecta amb l’illa. A més dels exemplars en suport CD, amb prop de 1.000 unitats, també es va creant un fons important en discs de vinil (uns 200) entre els quals destaca l’acetat Javaloyas-The Beatles (1964). 

Arxiu d'Història Oral de Joan Miralles (AHOJM)

És el resultat de la digitalització de més de 600 hores d’àudio d’entrevistes enregistrades entre les dècades dels anys 70, 80 i 90 del segle XX, en cassets i bobina oberta, pel doctor Joan Miralles i Montserrat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.

Fons fonogràfic COPE Mallorca

Consta actualment d’uns 800 enregistraments sonors en cintes de 18 cm de velocitat curta (7,5) en bon estat, datades aproximadament entre els anys 60 i 90 del segle XX que configuren bàsicament la història de la transició democràtica de les Illes Balears des dels diferents àmbits cultural, polític, històric, artístic, i sociològic. Un fons de consulta indispensable per a qualsevol tasca d’investigació sobre la realitat contemporània de les Balears. Els enregistraments han estat digitalitzats per part del Servei de Recursos Audiovisuals de la UIB.

Tonades de feina

És el resultat d’un projecte d’investigació etnomusicològic que va rebre l’ajuda del Departament de Cultura del Consell de Mallorca. Consta de 29 CD que contenen un conjunt divers d’enregistraments de tonades a diferents zones de l’Illa.

Fons Àgora

Donació del Sr. Rafel Oliver Ferrer. Enregistraments de conferències realitzats entre 1991 i 1994, organitzades per l’Associació Cultural Àgora, impartides per rellevants personalitats del món universitari.

Fons Alomar-Perelló

Entrevistes d’història oral realitzades a persones grans de Llubí entre 1986 i 1987.

Fons Glosadors

​​​​​​​Enregistraments de glosades fetes entre el 1986 i el 2010.

Fons Josep Maria Llompart

​​​​​​​Enregistraments de conferències, entrevistes, programes radiofònics, etc.

Fons KRM

​​​Enregistraments de noticiaris radiofònics fets entre 2000 i 2003 (SER, Radio Balear, Última Hora Radio, etc.)

Fons Miquel Joan Salvà

Entrevistes d’història oral realitzades a persones grans de Valldemossa entre 1990 i 2000.

Fons Ordinas

Parlaments autobiogràfics de Mª Pepa Montojo Martínez de Hervás (1913-2003).

Fons Ramon Codina

Enregistraments de música electrònica i investigación musical realitzats entre 1960 i 1990.

Col·lecció Joan Carles Palos

Comprèn devers 1.300 enregistraments en suport vinil de bandes sonores cinematogràfiques.