Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca acull una trobada del programa les Elegides del Fons Mallorquí

El Consell de Mallorca acull una trobada del programa les Elegides del Fons Mallorquí

(17/06/2024)

La xarxa de dones electes per la cooperació presenta, a la sala de plens, els resultats de l'intercanvi celebrat a Bolívia en el qual va participar una delegació de la institució insular.

El Consell de Mallorca celebra una trobada del programa del Fons Mallorquí, les Elegides, per a donar a conèixer els resultats del treball i els compromisos formats per les dones electes de l'administració local. El mes de maig va tenir lloc la Primera Trobada Internacional de Batlesses en Santa Cruz de la Sierra, Bolívia, en el qual va participar el president del Fons Mallorquí, Llorenç Perelló i el vicepresident i conseller de Presidència, Antoni Fuster, juntament amb una delegació de dones electes de Mallorca i altres 80 batlesses i regidores de diferents països de Llatinoamèrica. 

El Consell de Mallorca, a través del Fons Mallorquí, destina 64.698 euros per projectes per a l'eliminació de la violència política cap a les dones i per a l'accés a aigua a Bolívia. Aquests darrers varen ser visitats per la delegació que va viatjar al país el mes de maig.

La creació de l'espai de les Elegides cerca remarcar la importància de la participació i representació igualitària de les dones en els processos de presa de decisions en les agendes de governs locals. L'objectiu de la trobada d'avui és fomentar espais de reflexió i debat entre les dones electes per a fer efectiva la implementació de polítiques públiques que permetin el desenvolupament econòmic local. 
 
Per a això, en el ple de la institució insular s'ha disposat un sistema de videoconferència per a comptar amb la participació de Baskeskola, l'escola per a les dones electes locals del País Basc. Així mateix, es realitzarà una connexió amb la Asociación de Concejalas y Alcaldesas de Bolivia (ACOBOL).