Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca commemora el dia de l’orgull LGTBI

El Consell de Mallorca commemora el dia de l’orgull LGTBI

(28/06/2024)

El president Galmés ha penjat una banderola de la façana del Palau del Consell defensant una Mallorca diversa

El Consell de Mallorca s’ha sumat avui dematí a la reivindicació del dia de l’orgull LGTBI. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat pel conseller de Presidència, Toni Fuster, i la directora insular de Famílies, Ana Ferriol, ha penjat una banderola de la façana del Palau del Consell per reivindicar una illa on es respecti tothom i per demostrar que la institució insular està compromesa amb la igualtat i el respecte als drets i llibertats de tots els ciutadans.

Enguany també s’ha penjat la bandera multicolor de la façana de la seu del Consell i, com a novetat, s’ha engalanat l’escala d’honor del Palau del Consell amb la bandera de l’arc de Sant Martí. El Centre Cultural la Misericòrdia i el Teatre Principal de Palma també han decorat les façanes amb la bandera multicolor.

El president Galmés ha assegurat que «des del Consell de Mallorca estam compromesos amb la igualtat i el respecte als drets i llibertats de tothom. Perquè tothom ha de ser lliure de ser i estimar a qui vulgui. No farem ni una passa enrere en la lluita contra la LGTBI-fòbia. De fet, enguany hem augmentat un 6 % el pressupost destinat al departament de Famílies».

A l’actual legislatura, el Consell de Mallorca treballa de forma transversal i estructural des de tots els departaments de la institució per atendre el col·lectiu LGTBI des de dues vessants, d’una banda, amb l’atenció a les persones que necessiten ajuda psicològica i/o jurídica i, de l’altra, en la sensibilització i la formació. El Consell compta amb el Servei d’Atenció Integral (SAI), que atén les consultes i necessitats de les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI oferint l’acompanyament psicològic i jurídic que la seva situació personal requereixi.

A més, el Consell de Mallorca defensa que és indispensable fer una feina de sensibilització en el respecte a la diversitat, com a part del compromís per construir una Mallorca inclusiva, on tothom tengui lloc i sigui tractat amb respecte. Tot per aconseguir una Mallorca diversa i inclusiva.