Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

El Consell de Mallorca commemora el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

(14/06/2024)

La institució insular continua compromesa amb la comunitat sorda i reivindica l’ús de la llengua de signes en tots els àmbits

El Consell de Mallorca, amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, reivindica les llengües de signes en l’exercici dels drets, deures i llibertats de les persones sordes i persones amb sordceguesa, com a garantia de participació igualitària en la vida democràtica.

Avui dematí, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; la vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i la presidenta de l’Associació de Persones Sordes de Mallorca, Ana María Ruiz Cordero, han assistit a la penjada de la banderola al Palau del Consell per commemorar el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles. Enguany el lema de la diada és «Llengües de signes, llengües de llei».

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha recordat que una de les primeres mesures que es va impulsar a l'inici de la legislatura va ser l'ampliació també els caps de setmana del Servei d'Interpretació de Llengua de Signes, complint amb una reivindicació històrica de les persones sordes. «Aquesta ampliació va ser per a aquest equip de govern un servei de prioritat urgent», ha afirmat Galmés.

Enguany, que fa 10 anys que es commemora aquest dia, la institució insular reivindica l’ús de la llengua de signes en tots els àmbits. Durant el Ple ordinari del Consell de Mallorca celebrat ahir es va fer una declaració institucional de compromís de promoure la difusió de la llengua de signes i de normalitzar-ne l’ús.
 

Vídeos

LS