Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca destina 700.000 euros als ajuntaments per a la difusió i promoció del producte local

El Consell de Mallorca destina 700.000 euros als ajuntaments per a la difusió i promoció del producte local

(23/05/2024)

Les subvencions preveuen l'organització de fires i d'esdeveniments, així com projectes de dinamització de petits i mitjans comerços tradicionals

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ha aprovat aquest dijous la convocatòria de subvencions per a ajuntaments i l'entitat menor de Palmanyola, per a la promoció i difusió del producte de Mallorca i de l'economia local.

L'import total de les ajudes és de 700.000 euros i es persegueix donar suport a tots els municipis, perquè puguin continuar promocionant i fomentant el consum de producte local.

Les actuacions o els esdeveniments als quals es podran acollir són aquells relatius a l'organització de fires i mostres comercials que promocionin el petit i mitjà comerç i els productes de Mallorca, així com tot tipus de projectes de dinamització del petit i mitjà comerç local. A més, també seran subvencionades tot tipus d'accions i campanyes a favor dels comerços tradicionals i, sobretot, les de productes locals i de proximitat, considerats de  circuit curt.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha remarcat l'aposta de la institució insular «per donar suport al producte de Mallorca i de proximitat», perquè d'aquesta manera, ha dit, «es reactiva l'economia de l'illa i fomentam el consum local».

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha assenyalat que aquestes ajudes «també estan enfocades en una altra de les nostres grans apostes en aquesta legislatura, que no és una altra que la dinamització del petit i mitjà comerç local. Som conscients que el sector necessita un impuls i és el que estam fent».

Aquest és el segon paquet de subvencions destinades a la promoció del producte de Mallorca, després que la setmana passada s'aprovàs una altra convocatòria d'ajudes per a microempreses, societats agràries i entitats amb ànim de lucre, per un valor de 300.000 euros. La setmana vinent està previst que s'aprovi una tercera convocatòria d'ajudes dins l'exercici 2024, dirigida a associacions sense ànim de lucre.

Detalls de la convocatòria

Els imports màxims que es podran concedir per projecte són de 20.000 euros per a despeses corrents i 20.000 euros per a despeses d'inversió. A més, se suprimeixen l'import màxim i la puntuació mínima per a tenir la condició de beneficiari. La convocatòria s'aprova pel sistema de concurrència competitiva.

Entre els criteris de selecció de projectes es puntuarà més positivament les fires amb més nombre de llocs per la seva major dinamització de l'economia, però també es puntuarà més alt els ajuntaments amb menor població, per donar-los un suport econòmic major.

Els terminis de presentació de sol·licituds i de justificació de despeses seran de 20 dies hàbils. Dels 700.000 euros d'import total, 420.000 es destinaran a finançar despeses corrents i 280.000 euros, a despeses d'inversió.

Per donar major seguretat jurídica als beneficiaris, les concessions s'efectuaran al llarg del segon quadrimestre de l'any i no el desembre, com en anys anteriors.