Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca lliura 230 ordinadors portàtils a 46 ajuntaments amb càrrec als Fons Europeus Next Generation

El Consell de Mallorca lliura 230 ordinadors portàtils a 46 ajuntaments amb càrrec als Fons Europeus Next Generation

(14/06/2024)

El lliurament dels equips informàtics forma part del Pla Estratègic de Ciberseguretat impulsat pel Servei d'Informàtica Municipal del CIM

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha repartit un total de 230 ordinadors portàtils als 46 ajuntaments de l'illa amb menys de 20.000 habitants, com a part del Pla Estratègic de Ciberseguretat.

Aquests ordinadors s'han obtingut amb càrrec dels Fons Next Generation UE, complint amb la finalitat d'augmentar la seguretat i renovar el parc informàtic de les entitats locals.

El material informàtic correspon a la convocatòria de subvencions d'1.828.804 euros atorgada al Consell de Mallorca, en el marc del Pla de Recuperació i Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya, juntament amb la Unió Europa.

Aquesta convocatòria estava totalment paralitzada per l'anterior govern i el finançament esmentat estava a punt de perdre's, i s'ha aconseguit salvar gràcies a les gestions fetes des de la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal.

El Consell desbloqueja 1,8 milions de fons europeus que aniran destinats als ajuntaments

D'aquesta manera, l'actual govern de la institució insular ha desbloquejat la convocatòria corresponent a 2022 de projectes destinats a la modernització i digitalització de les administracions de les entitats locals, per un import total d'1,8 milions d'euros.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presidit l'acte de lliurament, acompanyat de la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate. També hi ha assistit Beatriz Camiña, directora insular de Suport i Coordinació Municipal, atès que ha estat el servei d'informàtica municipal de la seva direcció insular la que ha tramitat i gestionat totes aquestes ajudes als municipis.

El president Galmés ha mostrat una gran satisfacció pel lliurament dels equips informàtics «gràcies a l'enorme esforç realitzat per salvar la convocatòria d'ajudes als municipis de Mallorca, que estava bloquejada fins que la va assumir l'actual govern de la institució insular». 

El president ha afirmat que «aquest equip de govern no ha dubtat ni un moment en tramitar els fons europeus, a fi que els mallorquins no perdin ni un sol euro de finançament que repercuteixi directament o indirectament en millorar la qualitat dels serveis oferts, com són els serveis relacionats amb les TIC als ajuntaments de l'illa».

D'altra banda, Pilar Amate ha assenyalat que «l'adquisició dels ordinadors portàtils que avui lliuram als ajuntaments de Mallorca tan sols és una part de les actuacions pendents, que tenen un import total d'1,8 milions d'euros».

«Aquests equips serviran per augmentar la seguretat en les entitats locals. Som conscients que cal treballar constantment en matèria de ciberseguretat, i cada pas donat compte, com és el cas del lliurament d'aquest material», ha afegit la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Cada un dels 230 paquets informàtics que han estat lliurats aquest divendres als batles de les corporacions municipals està compost per: un ordinador portàtil, una estació d'acoblament o docking station, un cable HDMI, un ratolí i un maletí.