Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El Consell de Mallorca patrocina la VIII Nit de Vins a Son Servera i el Tast del Vi a Can Picafort

El Consell de Mallorca patrocina la VIII Nit de Vins a Son Servera i el Tast del Vi a Can Picafort

(20/06/2024)

La consellera Pilar Amate ha mostrat el seu compromís amb el sector primari i el suport als petits productors i cellers locals de l'illa

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca col·labora en dues mostres de vi de l'illa, que tindran lloc en les localitats de Son Servera i Can Picafort, aquest mes de juny, per mostrar el seu suport i compromís amb el sector primari i, en concret, amb els petits productors i cellers locals de l'illa.

Així, la VIII Nit de Vins a Son Servera se celebrarà dissabte que ve, 22 de juny, entre les 20.00 i 00.00 hores, al pati de l'Església Nova de la localitat; mentre que la primera edició del Tast del Vi tindrà lloc el 29 d'aquest mes, a la plaça de Marina, a Portocolom. Ja fa vuit anys que l'Associació de Petits Cellers organitza la Nit de Vins de Son Servera.

La consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, acompanyada del director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca, i el batle de Son Servera, Jaume Servera, han assistit aquest dijous a la presentació de la VIII Nit de Vins a Son Servera en la qual enguany participen deu cellers.

Pilar Amate ha reafirmat «el compromís de la institució insular amb el nostre producte local» i ha subratllat «la importància de fer costat als petits productors de vi, perquè representen un veritable pilar de l'economia de Mallorca».

«Vull destacar la valuosa contribució del sector vitivinícola per protegir el nostre territori i la seva excel•lència, i la innovació en els vins que es produeixen a Mallorca», ha afegit la consellera de Promoció Econòmica.

En aquest sentit, Pilar Amate s'ha referit a la diversitat vitivinícola que caracteritza la nostra illa, que compta amb «uns vins que tenen unes propietats organolèptiques especials, que els diferencien de la resta a causa de la nostra ubicació geogràfica i que els fan únics en el món».

Cellers que participen en les mostres

En la VIII Nit de Vins a Son Servera participaran vuit cellers de l'illa i tindrà una finalitat solidària, ja que part de la recaptació d'aquesta nit anirà destinada a la Fundació APROSCOM, que ofereix serveis de programes que alberguen àrees i etapes diverses de la vida de les persones.

Els cellers que participen enguany en la vuitena edició de Nit de Vins a Son Servera són: Vidal Serra, Ca Sa Padrina, Cellers Ángel, Jaume de Puntiró, Can Majoral, Mortitx, Es Verger, Sebastià Pastor, Kerretània i Butxet.

D'una banda, Petits Cellers aglutina 44 cellers i petits productors de vi de les Illes Balears, que produeixen vins amb la Denominació d'Origen del Pla i Llevant, la Denominació d'Origen de Binissalem, la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca i la Indicació Geogràfica Protegida Illes Balears.

D'una altra banda, el Tast de Vi a Can Picafort comptarà amb la participació dels cellers mallorquins següents: Son Ramon, Son Puig, Jaume de Puntiró, Oloron, AVA Vi, Castell Miquel, Son Campaner, Cellers Ángel, Butxet, Es Verger, 7103 Petit Celler.