Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La Fundació Mallorca Turisme consolida el seu Consell Assessor com a ens de referència per a la presa de decisions

La Fundació Mallorca Turisme consolida el seu Consell Assessor com a ens de referència per a la presa de decisions

(19/06/2024)

partir d'ara la seva funció consultiva tindrà veritable pes, serà un referent en l'hora de presentar propostes i incorporarà a membres de la societat civil mallorquina

El conseller de Turisme del Consell de Mallorca i president de la Fundació Mallorca Turisme (FMT), José Marcial Rodríguez Díaz, acompanyat per la directora insular de Turisme per a la Demanda i l'Hospitalitat, Susanna Sciacovelli i vicepresidenta de la FMT, ha donat a conèixer aquest dimecres la decisió de donar al Consell Assessor de la FMT un impuls perquè el seu caràcter assessor tingui major presència a l'hora de la presa de decisions. 
Per a això, ha afirmat després de la celebració d'un reunió del propi Consell Assessor, que “la seva funció consultiva tindrà veritable pes i serà un referent a l'hora de presentar les propostes que, posteriorment, se sotmetin a la votació del Patronat”. 
Rodríguez ha afirmat que “el Consell Assessor és un òrgan de màxima rellevància, perquè actua com la veu de les entitats turístiques, socials, econòmiques i acadèmiques de Mallorca. La seva vasta experiència, profund coneixement de la realitat, professionalitat i llarga trajectòria ho converteixen en un recurs inestimable. Per això, és essencial que les seves aportacions siguin considerades en la presa de decisions per a consolidar un turisme responsable”.
Funcions d'assessorament i dinamització
L'empresa Schôolers, a través de Juan Manuel Martínez, ha estat l'encarregada d'impulsar i promoure aquesta nova iniciativa. Martínez ha indicat que la proposta es basa impulsar un nou Consell Assessor de la FMT que tingui la finalitat màxima de promoure un turisme responsable i capaç d'assegurar un desenvolupament de la convivència entre turisme i ciutadania. Aquesta acció es deriva del Pledge, Compromís per un Turisme Responsable, el full de ruta de la gestió turística de Mallorca que pretén desenvolupar la principal indústria de l'illa sota estrictes criteris de sostenibilitat, transparència, participació, innovació, equitat i responsabilitat.
Aquesta professionalització del Consell Assessor suposa que la seva naturalesa consultiva, nascuda del consens i el debat de les seves reunions, sigui un element de referència a l'hora de la presa de decisions per part del Patronat a l'hora de desenvolupar polítiques i estratègies per a la transformació del model turístic; la identificació de riscos i oportunitats que facilitin una planificació a mitjà i llarg termini; així com el seguiment de l'impacte d ells projectes que implementi la FMT.
D'aquesta manera, es pretén que la presa de decisions sempre es basi en criteris professionals que prenguin com a referència la conjuntura turística real i les necessitats dels diferents entorns de l'ecosistema econòmic i social per a evolucionar de manera responsable i sostenible, assegurant la convivència.
Amb la finalitat que aquesta representativitat sigui el més àmplia possible, el conseller ha avançat que es proposarà incloure diverses noves entitats que avui han acudit com a convidats, com són la Fundació Impulsa, a través d'Antoni Riera; ASPAYM, amb Alessandro Marinelli; el Cercle d’Economia, mitjançant Pepe Novas; i el Fòrum Societat Civil, representat per Jaume Garau.
L'actual Consell Assessor està compost per una àmplia representació del context socioeconòmic de l'illa com són la Federació Empresarial Hotelera (FEHM), l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, Foment del Turisme, Cambra de Comerç de Mallorca, Universitat de les Illes Balears, Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears, l'Assemblea d'Alcaldes i Alcaldesses de Mallorca, Sindicats representatius del sector turístic, Federació d'Entitats Locals de les illes Balears, Fundació Palma 365, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Federació de la Petita i mitjana empresa de Mallorca (PYMEM) i persones de reconegut prestigi en el sector turístic.
Mallorca, epicentre del turisme responsable
En la mateixa reunió la directora de Turisme per a la Demanda i la Sostenibilitat, Susanna Sciacovelli, ha anunciat que el mes vinent d'octubre Mallorca es posicionarà en el context internacional com l'epicentre del turisme responsable. El motiu, la realització de quatre grans trobades al més alt nivell.
D'aquesta manera, el 17 i 18 d'octubre es durà a terme l'III Sustainable Destinations Summit organitzat per la FMT en col·laboració amb la OMT. El 21 i 22, serà el torn del Green Film Fòrum, liderat per la Mallorca Film Commission, ens que depèn de la FMT. Prèviament, el 16 d'octubre, l'illa serà el punt de trobada per a la reunió anual dels Observatoris de Turisme Sostenible de la OMT (xarxa INSTO), i el 16 i 17 se celebrarà per primera vegada a Europa la famosa trobada Sages & Scientists de la Fundació Deepak Chopra.