Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

La presidenta Cladera i el conseller Sevillano visiten les obres de construcció de la rotonda d’accés a Palmanyola

La presidenta Cladera i el conseller Sevillano visiten les obres de construcció de la rotonda d’accés a Palmanyola

(06/02/2023)

Iván Sevillano: «Aquesta actuació suposarà una millora considerable per a la comunicació del transport públic i seguretat de la zona. Donem així resposta i solució a una demanda històrica dels veïns i veïnes del municipi»

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, han visitat avui les obres de construcció de la nova rotonda d'accés a Palmanyola, unes actuacions que tenen com a objectiu millorar la intersecció en la carretera Ma-11, a l’altura de l'avinguda de les Roses del municipi, per tal de garantir la seguretat, tant per a vehicles com per a vianants. Les obres tenen previst finalitzar al mes de març. A l’acte també han estat presents la directora insular d'Infraestructures, Olga Martínez; Arnau Llinas, batle pedani ELM Palmanyola; la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Bunyola, Sandra Llop, i veïns i veïnes del municipi en representació de les diferents associacions.

En paraules de Cladera: «Hi som per escoltar les necessitats dels veïnats i aquesta intervenció n’és una mostra, ja que després d’anys d’expressar un problema li donen resposta amb un projecte que millora la seguretat i la fluïdesa a l’entrada i sortida de Palmanyola, amb una obra que no és de gran envergadura i que inclou propostes dels seus residents, que són els principals usuaris».

En aquest sentit, el conseller Sevillano ha volgut recordar que el projecte ha incorporat les demandes realitzades pels veïnats en les diverses reunions que s’han mantingut als llargs dels darrers mesos.«Hem inclòs en el projecte definitiu el carril d’accés directe a la Ma-11 des de Palmanyola, a fi de facilitar la fluïdesa en la incorporació». «S'havia parlat durant molts anys de la necessitat d’executar una actuació en aquesta zona, però no s'havia arribat mai a plantejar cap actuació definitiva fins ara. Ens sentim molt satisfets perquè hem fet molta feina per arribar fins aquí i ho hem fet de la mà dels veïns i veïnes, escoltant les seves peticions i necessitats», ha assenyalat el conseller.

Amb un pressupost de 230 mil euros, les obres consisteixen en la construcció d'una rotonda que permetrà millorar la seguretat, tant per a vehicles com per a vianants, atès que no sols s'habilitarà un itinerari segur per aquests últims per arribar a les aturades de busos, sinó que també es garantirà que sigui accessible per a tots els usuaris. A més, es dotarà a les parades d'autobús existents de mobiliari apropiat, espais d'espera amb marquesina i recorreguts adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. També es crearan passos de vianants que connectin les parades de l'autobús amb el nucli urbà de Palmanyola i es millorarà la il·luminació existent. «Amb aquestes actuacions, a més de millorar la seguretat viària d'una de les carreteres més transitades de Mallorca i dotar de més fluïdesa a la incorporació de Palmanyola, oferiren a la ciutadania una alternativa segura per fomentar i fer ús del transport públic. S’ha de tenir en compte que molts de nins i nines agafen el bus en aquestes aturades per anar i tornar a Palma. Volem que el puguin fer a tota la seguretat i confiança», ha afirmat el conseller Sevillano.

A l’hora de configurar la rotonda s’ha tingut en compte el trànsit preferent, per això l’accés des de Sóller a Palma tindrà dos carrils, amb la finalitat de donar més fluïdesa a la intersecció també es mantindrà un carril zero d’accés a la Ma-11 direcció Palma per facilitar la incorporació als veïns i veïnes de Palmanyola a aquesta via. A més, el projecte ha respectat la mobilitat interna del nucli, per la qual cosa s’ha encaixat els vials de servei de dues direccions que discorren en paral·lel a la Ma-11 perquè els moviments actuals es puguin dur a terme i es mantinguin en les mateixes condicions.  

Cal recordar també que aquesta actuació no suposarà cap consum de territori. «No hem fet cap expropiació, ni hem consumit un centímetre de sòl rústic: encaixen la rotonda en el que hi ha ara». «En la mateixa línia de desenvolupar actuacions en la xarxa viària que milloren la seguretat d’aquesta, però mantenint a la mateixa vegada el nostre compromís amb la sensibilitat mediambiental, hem d’apuntar que ens hem coordinat amb l’Entitat Local de Palmanyola perquè tant la singular olivera que quedava afectada per la nova rotonda, com els palmitos que n’hi havia, ja han estat trasplantats amb un altre lloc perquè tots els veïns i veïnes puguin continuar gaudint d’ells», ha conclòs el conseller.

Declaracions Catalina Cladera

Declaracions Iván Sevillano 1 i 2

 

 

 

Vídeos

palmanyola