Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

PhotoESPAÑA exposa 'Ta-Ra. Gales 2013-2022', el projecte guanyador del Premi de Fotografia Contemporània del Consell de Mallorca

PhotoESPAÑA exposa 'Ta-Ra. Gales 2013-2022', el projecte guanyador del Premi de Fotografia Contemporània del Consell de Mallorca

(13/06/2024)

Guillem Ginard: "És un gran reconeixement a la feina que du a terme la institució insular en matèria de promoció i difusió de les arts visuals".

PhotoESPAÑA 2024, el festival de fotografia més important d'Espanya, exposa Ta-Ra. Gales 2013-2022, el projecte guanyador del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2022 del Consell de Mallorca. Del 13 de juny a l'1 de setembre es podrà gaudir de la mostra a Madrid. El director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Guillem Ginard, i el director de l'Arxiu del So i de la Imatge, Francesc Bonnín, han assistit, aquest dijous, a la inauguració, que s'ha dut a terme a l'antic Hospital de Santa Maria la Rica, Alcalá de Henares.

El director insular de Cultura ha destacat "que PhotoESPAÑA hagi elegit el Premi Mallorca de Fotografia Contemporània per participar en el seu programa és un gran reconeixement a la feina que du a terme el Consell de Mallorca en matèria de promoció i difusió de les arts visuals". A més, Guillem Ginard assegura que "aquests distintius de la institució insular estan molt consolidats i tenen una gran projecció internacional".

L'exposició estarà comissariada pel director de l'ASIM, Francesc Bonnín i es podrà visitar a Madrid fins a l'1 de setembre, però serà, després, itinerant. Es té previst que l'exposició es desplaci al festival de fotografia 'FFoco', celebrat a Galícia, per a l'any vinent traslladar-la a Gal·les, el país que va inspirar a l'autor de l'obra.

A més, cal destacar la importància que suposa per als artistes la participació a PhotoESPAÑA com a gran impuls a les seves carreres artístiques.

 

Premi Mallorca de Fotografia contemporània 2023

L'obra fotogràfica guardonada Ta-Ra. Gales 2013-2022, de l'artista argentí Sebastián Bruno, està formada per 39 fotografies monocromàtiques. El conjunt de l'obra és el reflex de quasi una dècada de vida de l'autor al Regne Unit, en concret al país de Gal·les.

L'experiència que descriu a la seva obra és una mescla d'estranyesa i familiaritat, marcada per esdeveniments sociopolítics, històrics i actuals, com ara dotze anys de polítiques d'austeritat, la desindustrialització, el Brexit i la crisi econòmica.

Es tracta d'un recorregut per personatges, terrenys i textures que conformen el teixit quotidià de Gal·les, el qual revela una interpretació alternativa i oberta d'un país en procés de canvi. Un treball documental impregnat tant de ficció com d'evidència, que reconeix la naturalesa complexa i fracturada de la identitat a Gal·les i al món d'avui.