Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Consulta totes les activitats que ha preparat el Consell de Mallorca per aquest Nadal a la Misericòrdia: des d’un betlem vivent fins a tallers de ciència divertida

Consulta totes les activitats que ha preparat el Consell de Mallorca per aquest Nadal a la Misericòrdia: des d’un betlem vivent fins a tallers de ciència divertida

(11/12/2023)

Del 16 a 23 de desembre, s’han organitzat tot un seguit d’actes, concerts i activitats familiars i solidàries al centre cultural: també s’entregaran els Premis Artesania de Mallorca 2023 i els Premis als Betlems sostenibles

El Consell de Mallorca celebra Nadal a la Misericòrdia amb un programa d’activitats familiars i solidàries del 16 al 23 de desembre. La primera de les activitats que s’ha organitzat és un betlem vivent, que torna a celebrar-se després de 10 anys. El jardí del centre cultural la Misericòrdia acollirà, el dissabte, 16 de desembre, de 17.30 a 21 hores, aquesta recreació de la mà d’actors i una setantena de ciutadans que s’hi han inscrit, a més d’animals de Natura Parc, com ovelles, gallines i porcs. 

Hi haurà un recorregut amb diferents paradetes mallorquines, pastors, un naixement, els reis mags d’orient i un mercadet. La jornada estarà ambientada amb música: participarà el cor de petitons del Teatre Principal i també s’interpretarà el cant de la sibil·la. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, celebra que torni aquesta iniciativa al Consell de Mallorca després de tants d’anys sense dur-se a terme: “volem que el centre cultural més gran de l’illa irradii cultura i que sigui un gran punt de trobada per a tots els mallorquins”. És per això que la institució insular ha organitzat, per primera vegada, “un gran programa amb tota mena d’actes i d’activitats familiars per celebrar Nadal a la Misericòrdia”, ha detallat el president. 

Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha detallat el programa que s’ha preparat i ha assegurat que, “a poc a poc, s’està aconseguint que el Departament deixi de ser una simple repartidora de subvencions per començar a tenir producció pròpia de cultura”. De fet, ha explicat que, al marge de les activitats organitzades, “durant totes les festes, estan disponibles tres exposicions nadalenques a les noves sales del centre cultural situades devora l’aljub”. 

Pel diumenge, 17 de desembre, Roca ha explicat que hi haurà, a les 11 hores, un taller infantil de ciència divertida, on s'ensenyarà als més petits a fer neu artificial, i, a les 12 hores, un contacontes: el secret de l’home dels nassos. Les persones que es vulguin inscriure al taller de ciència divertida es poden inscriure, de manera gratuïta, enviant un correu a culturamallorca@conselldemallorca.net

Del 18 al 22 de desembre, entre setmana, les activitats s’han programat en horari d’horabaixa. Dilluns, a les 17 hores, serà el torn del concert de la Coral 3x4 i, a les 19 hores, de la Unitat de Música de la Comandància General de Balears. Dimarts, a les 18 hores, hi haurà el concert del Cor Juvenil del CC Sant Josep Obrer i del Cor Infantil del CC Arcàngel Sant Rafel i, a les 19 hores, serà el torn del concert de la coral de Son Espases i del cor de Valldemossa. A més, entre concert i concert, s’entregaran els Premis als Betlems Sostenibles, que ha organitzat Escola Catòlica de les Illes Balears, per commemorar el vuitè centenari del primer betlem de la història. 

Pel que fa al dimecres, 20 de desembre, hi haurà contacontes, a les 18 hores, amb El rei Carboner, i, a les 19 hores, el concert del cor de la Universitat Oberta de Majors. Dijous, 21 de desembre, a les 20 hores, es durà a terme el concert de la Banda de Música de la Confraria Nostra Senyora de l’Esperança i la Pau. Divendres, 22 de desembre, de 18 a 20 hores, tornarà a haver-hi contacontes, amb La Sibil·la, un concert de quintet de corda a càrrec de Nakama Quinteto i un concert de Projecte Assac. 

Finalment, el 23 de desembre es durà a terme la jornada final amb l’entrega dels Premis Artesania de Mallorca 2023. Es tracta de l’edició millor dotada de la història dels premis i s’hi han presentat un total de 90 candidatures que es resoldran, a les 12 hores, en un acte amb molt d’ambient artesà. El director insular d’Artesania, Pere Ferrer, ha explicat avui que “el jurat ho ha tengut molt complicat i que es tracta d’una de les edicions amb més qualitat dels darrers anys”. 

En aquest darrer dia de programació també hi haurà el concert de la Banda Municipal de Marratxí i, de nou, el taller infantil de ciència divertida. Durant l’horabaixa, a les 17 hores, es durà a terme una xocolatada solidària i un gran concert de Nadal molt especial on es combinarà cors tradicionals d’adults i d’infants amb cors rock i gospel. Cal destacar que durant tots els dies, es durà a terme una recollida solidària d’aliments a càrrec del RotarAct. 

Vídeos

Activitats Nadal Consell