Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca cedeix a l’Ajuntament de Palma la gestió i el manteniment d’onze semàfors instal·lats a trams de carreteres insulars

El Consell de Mallorca cedeix a l’Ajuntament de Palma la gestió i el manteniment d’onze semàfors instal·lats a trams de carreteres insulars

(22/08/2024)

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el tinent de batle de Mobilitat de Cort, Toni Deudero, han signat avui el conveni de cessió de les instal·lacions de regulació de trànsit

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han firmat avui dijous un conveni on la institució insular cedeix a Cort la gestió i el manteniment de les instal·lacions de regulació de trànsit ubicades dins trams de carreteres insulars del terme municipal de Palma. En concret, són onze semàfors propietat del Consell i que l’Ajuntament de Palma ja fa temps gestiona. Ara s’ha formalitzat la cessió entre les dues institucions, mitjançant un conveni qualificat d’històric pels anys que fa que s’intentava arribar a un acord. 

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Fernando Rubio, i el tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials de Palma, Toni Deudero, han estat els encarregats de signar el conveni pel qual el Consell pagarà 23.116 euros anuals a l’Ajuntament de Palma, pel manteniment i la gestió d’aquests. Les càmeres i els panels informatius queden fora del conveni. 

El conseller Fernando Rubio ha explicat que «avui és un dia important, ja que, amb aquest conveni de cessió dels onze semàfors propietat del Consell, posam ordre a la gestió del trànsit de Palma amb unes instal·lacions que, per al bon funcionament del servei, han de ser gestionades per l’Ajuntament de Palma, des de la seva sala de control». Rubio ha destacat també «la bona sintonia i la màxima col·laboració entre el Consell de Mallorca i Cort, per tal de fer possible aquest conveni que fa anys s’estava intentant culminar, així com per impulsar iniciatives diverses en matèria de mobilitat, en les quals estam treballant amb l’Ajuntament de Palma». 

Per la seva banda, el tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, ha explicat que amb aquest conveni entre el Consell i Cort, que ha qualificat «d’històric», l’Ajuntament de Palma «assumeix el manteniment i la conservació de les instal·lacions del control del trànsit de les vies del Consell de Mallorca, que inclou la gestió de les onze cruïlles semafòriques que fins ara estaven controlades per la institució insular. A partir de la signatura d’aquest conveni, Cort en passarà a gestionar 270, és a dir, totes les instal·lacions semafòriques del terme municipal». 

Mitjançant el conveni signat avui, el Consell de Mallorca es compromet pressupostàriament a conservar la calçada afectada per les instal·lacions viàries actuals, incloent-hi la senyalització horitzontal i la vertical complementària, així com l’obra civil inherent a la instal·lació, necessària per al seu manteniment i explotació. A més, sufragarà els costos dels serveis que continuarà prestant l’Ajuntament, amb un import anual de 23.116,94 euros. 

SEMÀFORS DEL CONSELL CEDITS A L’AJUNTAMENT DE PALMA 

  • Camí Vell de Bunyola, rotonda del carrer del Setze de Juliol (enllaç amb l’autopista d’Inca Ma-13) 
  • Camí Son Hugo, Son Oliva, carretera de Sóller (enllaç amb la via de Cintura Ma-20)  
  • Camí Son Hugo, piscines Son Hugo carretera de Sóller (enllaç amb la via de Cintura Ma-20)  
  • Camí de Jesús (Ma-1041), carrer de Tarragona  
  • Avinguda Adolfo Suárez (autopista aeroport-passeig Marítim Ma-19) – Avinguda Gabriel Alomar  
  • Avinguda Torres Llavaneres (autopista aeroport-passeig Marítim Ma-19) - Carrer Manuel Azaña 
  • Avinguda Gabriel Roca – Portopí (autopista d’Andratx Ma-1) 
  • Carretera Manacor (Ma-15D) – Carrer Marquès de Tenerife (son Ferriol) 
  • Carretera Sóller (Ma-11) - Son Pacs  
  • Carrer Joan Mascaró i Fornés (Ma- 1040)- Molí des Comte 
  • Carrer Joan Mascaró i Fornés (Ma-1040) - Avinguda Cister