Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca convocarà dues ajudes noves per a ajuntaments per aplicar la llei de benestar animal i la neteja de camins municipals per valor de 500.000 euros

El Consell de Mallorca convocarà dues ajudes noves per a ajuntaments per aplicar la llei de benestar animal i la neteja de camins municipals per valor de 500.000 euros

(19/04/2024)

Llorenç Galmés ha presidit l’Assemblea de Batles celebrada aquest divendres a Lloseta juntament amb la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, en la qual també s’ha donat compte de les actuacions en matèria de ciberseguretat que s’implanten als ajuntaments

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest divendres a l’Assemblea de Batles que ha tingut lloc a Lloseta que el 2024 es convocaran dues convocatòries noves de subvencions adreçades als ajuntaments: una línia per ajudar-los a fer front al compliment de la Llei de benestar animal i l’altra destinada a la neteja de camins de titularitat municipal.

Així, la institució insular reforça el suport que presta als ajuntaments de Mallorca posant a l’abast de les entitats locals recursos per atendre aquells problemes que troben dia a dia. Així ho han explicat el president de la institució insular, Llorenç Galmés, i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, durant el transcurs de la reunió de tots els batles de l’illa.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha manifestat que aquestes dues convocatòries noves, que es posaran en marxa en breu, reforcen l’aposta de la institució insular pel municipalisme. Galmés ha afirmat que «el municipalisme és un dels pilars d’aquest mandat del Consell de Mallorca i ho és, no de paraula, sinó amb fets». En aquest sentit, el president ha destacat que «ens vàrem comprometre a duplicar les inversions del Pla d’Obres i Serveis i hi destinarem una xifra mai vista fins ara: 80 milions d’euros».

Així mateix, el president ha assenyalat que, dels 51,2 milions d’euros dels romanents que s’activen, 19 milions són per a inversions per als pobles, com per exemple els 5 milions d’euros més en ajudes perquè els ajuntaments puguin millorar les infraestructures del cicle de l’aigua i evitar les fuites. Amb les dues convocatòries noves de subvencions adreçades als ajuntaments, Llorenç Galmés ha afirmat que «una vegada més, ens tornam a posar al costat dels consistoris per donar resposta als seus problemes i reivindicacions».

Nova Llei de benestar animal i neteja de camins

La consellera Pilar Amate ha centrat la seva intervenció a explicar que el seu departament té previst publicar una convocatòria de subvencions de 300.000 euros per ajudar les entitats locals a executar les obligacions noves derivades de la normativa de benestar animal, perquè puguin «complir l’obligatorietat de dur el xip que s’aplica a tots els cans i moixos, vacunació i castració d’animals abandonats, així com altres tipus d’actuacions recollides en aquesta normativa».

L’altra línia d’ajudes, que estarà dotada amb 200.000 euros, s’enfoca als treballs de neteja i desbrossament de marges i cunetes dels camins municipals.
«La implantació d’aquestes dues línies noves de subvencions dona resposta a les peticions que ens han fet els batles en els darrers mesos, ja que ens han transmès la seva preocupació i falta de recursos a l’hora de complir la nova normativa animal espanyola», ha explicat la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, sobre aquest tema.

Pla Estratègic de Ciberseguretat Municipal

Davant els batles de Mallorca, la directora insular de Suport i Coordinació Municipal, Beatriz Camiña, ha detallat el nou Pla Estratègic de Ciberseguretat Municipal per augmentar les mesures de seguretat a través de la conscienciació, la formació i la protecció tecnològiques dels ajuntaments. També ha explicat l’estat dels fons Next Generation i ha informat que, en breu, es convocaran els batles dels municipis de menys de 20.000 habitants per repartir ordinadors portàtils, en el marc de la protecció en seguretat.

A més, pel que fa al nou òrgan assessor de comerç i producte local de Mallorca (CAPICMA) que s’acaba de posar en marxa, s’ha informat de la convocatòria de la primera reunió, que tindrà lloc el 29 d’abril, una trobada que servirà perquè els regidors de tots els consistoris de Mallorca «puguin posar en comú la situació del sector comercial als seus municipis i els problemes amb els quals s’enfronten per adoptar mesures futures que permetin revitalitzar un sector estratègic per a les economies locals», ha afirmat Amate.