Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca destaca l’increment del 24 % de la recollida selectiva de matèria orgànica respecte del 2023

El Consell de Mallorca destaca l’increment del 24 % de la recollida selectiva de matèria orgànica respecte del 2023

(05/06/2024)

El Dia Mundial del Medi Ambient, el president Galmés ha participat en el lliurament de premis deI I Concurs Escolar d’Economia Circular de Tirme

El Dia Mundial del Medi Ambient, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha participat en el lliurament de premis del I Concurs Escolar d’Economia Circular «Transforma la teva creativitat en un món circular», organitzat per Tirme, empresa concessionària del servei públic de tractament de residus urbans de Mallorca. Una jornada de sensibilització ambiental al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca, en la qual el president de la institució insular ha afirmat que la recollida selectiva a Mallorca «no ha deixat de créixer d’ençà que es va iniciar el servei: ha passat de 33.524 tones l’any 2000 a 156.140 tones el 2023, per tant, s’ha multiplicat gairebé per cinc. A més, enguany la recollida selectiva ha augmentat respecte del 2023: un 24 % la matèria orgànica, un 15 % la poda i un 7 % els envasos, entre altres fraccions».

I Concurs Escolar d’Economia Circular

El president Galmés ha participat en el lliurament de premis del I Concurs Escolar d’Economia Circular, que cerca promoure l’educació mediambiental i inspirar els estudiants perquè desenvolupin solucions creatives per als desafiaments mediambientals. Els participants han elaborat juguetes i altres objectes utilitzant materials de residus per fomentar així la reutilització. S’han atorgat dos premis per a la categoria de primària i dos per a secundària. Els guanyadors han estat l’IES Sineu (3r d’ESO), Pius XII (3r d’ESO), el col·legi Madre Alberta (4t de primària) i el CEIP Pedra Viva (5è primària). Galmés, després de felicitar els guanyadors, ha remarcat que «és un orgull veure el gran nivell de totes les creacions que han presentat els escolars de la nostra illa en aquesta primera edició del concurs, i poder compartir amb tots ells aquesta jornada en el Dia Mundial del Medi Ambient. Un dia per reflexionar sobre la nostra relació amb el planeta i prendre més consciència de les mesures per protegir-lo. La seva creativitat, enginy, entusiasme i compromís són claus per construir una societat més sostenible. Hem de preservar l’entorn, perquè és el nostre llegat per a les generacions futures». Durant la jornada, els escolars han participat en diverses activitats sobre la temàtica dels residus d’una forma lúdica i didàctica.

Un model de referència internacional

Les instal·lacions de tractament de residus de Tirme, pioneres en l’àmbit mundial, han rebut des del 2004 la visita de més de 200.000 persones. Només enguany, 3.528 persones han recorregut les instal·lacions i l’objectiu és superar les 8.000 visites a final d’any. D’altra banda, enguany se celebra el 30 aniversari de l’inici de les obres de les primeres instal·lacions de Tirme. Al llarg d’aquestes tres dècades, s’han evitat abocar 14,2 milions de tones de residus, la qual cosa equival a 205 estadis de futbol com Son Moix o una fila de camions que donaria gairebé dues voltes al món. «Sens dubte, el servei de tractament de residus del Consell de Mallorca ha fet que l’illa sigui una més sostenible i circular. Fa anys que el Consell de Mallorca es va avançar a les normatives ambientals més exigents de la Unió Europea, gràcies a un model de gestió i tractament que, trenta anys després, és un exemple d’èxit col·lectiu i en el qual continuarem treballant per seguir avançant”, ha conclòs el president de la institució insular.