Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca inaugura aquest dimarts l’exposició Passió pel patrimoni moliner: una exposició fotogràfica que combina història i arquitectura 

El Consell de Mallorca inaugura aquest dimarts l’exposició Passió pel patrimoni moliner: una exposició fotogràfica que combina història i arquitectura 

(26/02/2024)

La Misericòrdia acull aquesta mostra de fotografies de Lluís Bort fins al 30 de març 

El Consell de Mallorca inaugura aquest dimarts l’exposició Passió pel patrimoni moliner: una exposició fotogràfica que combina història i arquitectura. El Centre Cultural la Misericòrdia acull aquesta mostra de fotografies de Lluís Bort que capturen l’essència del patrimoni moliner de l’illa. 

Es tracta d’una treball que s’enllaça amb la seva anterior exposició Visió d’un foraster i que, segons la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, “convida al públic a submergir-se en la història i la bellesa d'aquests emblemàtics molins que van ser tan importants per a la història de l'illa, el paisatge i els seus habitants”. 

L’exposició s’inaugura aquest dimarts, 27 de febrer, a les 18.30 hores, a la sala de l’Arxiu del So i de la Imatge, que es troba a la tercera planta del Centre Cultural la Misericòrdia. Estarà disponible fins al 30 de març de 2024, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes de 10 a 14 hores. 

“El projecte no es queda simplement en unes fotografies, sinó que mostra solucions a aquest problema tan comú amb el patrimoni oblidat que hi ha en tots els territoris”, assegura l’artista lluís Bort. Passió pel patrimoni moliner té com a objectiu generar una simbiosi entre l'administració pública i els propietaris amb la finalitat de preservar aquest patrimoni tan valuós. 

De fet, Antònia Roca ha destacat que “per a l’equip de govern del Departament de Cultura i Patrimoni aquesta és una prioritat: volem animar els propietaris a que rehabiliten els seus molins i fer que surti rendible, per el bé de tots. Enguany, als pressupostos, ja hem inclòs una partida de 250.000 euros”. Roca anima a aprofitar l’oportunitat “d’explorar una selecció captivadora d'imatges que destaquen la importància de preservar i revitalitzar aquest patrimoni cultural”.