Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca inaugura la rotonda d’entrada d’Alaró amb el camí vell d’Orient i millora la seguretat a l’accés al poble

El Consell de Mallorca inaugura la rotonda d’entrada d’Alaró amb el camí vell d’Orient i millora la seguretat a l’accés al poble

(20/02/2024)

El president Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, ha anunciat que el projecte del vial cívic s’aprovarà en els pròxims dies i les obres podrien començar abans de l’estiu

La nova rotonda d’accés al municipi d’Alaró amb el camí vell d’Orient ja és una realitat. Avui el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha inaugurat aquesta infraestructura que suposa eliminar un punt negre i millorar de forma important la seguretat del trànsit en el municipi. Galmés ha estat acompanyat durant l’acte pel conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio; el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, i el director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert.

El president Galmés ha recordat que «aquesta obra fa anys que la reclamaven l’Ajuntament i els veïns d’Alaró i fa molt de temps que ja tocaria estar en funcionament». El president insular ha afegit també que «quan arribàrem al Consell l’estiu passat vàrem prioritzar aquesta actuació per millorar-ne la seguretat i eliminar-ne un punt conflictiu. L’octubre s’iniciaren les obres i a dia d’avui la gent d’Alaró ja pot circular de forma molt més segura. El pressupost de construcció ha estat de 662.100 euros».

Per altra banda, Galmés també ha anunciat l’impuls d’una altra obra molt importat i reivindicada per Alaró. Es tracta del vial cívic que connectarà el municipi amb la nova rotonda. «Avui us podem anunciar –ha afirmat el president del Consell– que el nou projecte de construcció del vial cívic, que es va paralitzat quan l’empresa adjudicatària hi va renunciar i s’ha hagut de fer una nova redacció amb l’actualització de pressupost, s’aprovarà en el consell executiu del Consell de Mallorca en els propers dies amb un pressupost de 703.600 euros. Això significa que a principi de l’estiu podrien començar les obres i abans de final d’any la gent d’Alaró ja podrà gaudir aquest vial tan esperat».

Descripció de la nova rotonda

L’actual configuració de la intersecció en T que hi ha entre la carretera Alaró-Consell i el camí vell d’Orient no complia els requisits de seguretat vial necessaris. La manca de visibilitat en els moviments generava situacions perilloses per als vehicles, ciclistes i vianants. Ara s’ha millorat la intersecció per reduir-ne la perillositat tenint en compte també el traçat del tram inicial que preveu el projecte de vial cívic per a la comunicació no motoritzada amb el camí vell d’Orient. S’ha construït la intersecció en rotonda que ha mostrat una gran versatilitat per solucionar el problemes de seguretat de les interseccions en T en vies interurbanes similars. Així, les actuacions contribuiran significativament a augmentar la seguretat en les vies relacionades així com a millorar l’accessibilitat d’usuaris no motoritzats: vianants i ciclistes.

Projecte de vial cívic d’Alaró

S’executarà un passeig mixt (vianants/bicicletes) de poc més de mig quilòmetre pel costat dret de l’actual carretera Ma-2022, la qual cosa implica demolir la cuneta actual i substituir-la per un col•lector subterrani de drenatge. El nou passeig es dotarà d’instal•lació d’enllumenat públic de tipus ambiental amb balises amb lluminàries de tipus LED, i de canalitzacions subterrànies de reserva. Es crearà també un parterre longitudinal per plantar-hi arbres i arbustos amb la qual cosa s’aconseguirà la integració ambiental del passeig amb l’entorn.

Es demolirà la cuneta triangular actual, revestida de formigó, i se substituirà per una altra de rectangular amb característiques similars i més capacitat hidràulica. S’emplenarà de graves fins a enrasar-la amb el paviment de la calçada per motius de seguretat i s’incorporarà un tub de drenatge per afavorir la conducció de l’aigua per si hi ha episodis de pluges torrencials intenses.

Vídeos

rotonda