Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca inaugura un arc de triomf a la Rambla dedicat a santa Catalina Tomàs

El Consell de Mallorca inaugura un arc de triomf a la Rambla dedicat a santa Catalina Tomàs

(20/07/2024)

El monument estarà al centre de Ciutat durant tres mesos i pretén acostar a la població la commemoració dels 450 anys de la mort de l’única santa mallorquina

El Consell de Mallorca ha inaugurat, aquest dissabte, l’arc de triomf que s’ha instal·lat al Passeig de la Rambla de Palma per commemorar els 450 anys de la mort de santa Catalina Tomàs. El president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha explicat, durant l’acte inaugural que s’ha celebrat avui horabaixa, que l’objectiu d’aquesta acció és “acostar als ciutadans de l’illa aquesta efemèride que recorda l’única santa mallorquina”. 

Galmés ha detallat que “es tracta d’un espectacular arc de sis metres d’alçada i sis metres d’ample que ha estat dissenyat per Giovanni Lonardo i creat pels fusters i constructors Miquel Suau i Tomeu Reus. Estarà ubicat a la Rambla fins al 20 d’octubre, una vegada finalitzi la colcada del carro triomfal de santa Catalina Tomàs de Palma”. 

Cal destacar que el Consell de Mallorca celebra, enguany, l’any santa Catalina Tomàs, amb tota una sèrie d’esdeveniments i exposicions, per recordar la figura de la santa mallorquina, que fa 450 anys que va morir. De fet, el president de la institució ha recordat que es va donar el sus, a aquesta efeméride el passat mes de març, quan el papa Francesc va rebre en audiència una comitiva mallorquina al Vaticà.

L’acte d’inauguració d’aquest dissabte ha combinat festa i tradició: s’ha dut a terme una processó senzilla des del claustre de Santa Magdalena fins a l’arc de triomf. També hi ha participat músics i balladors tradicionals de Mallorca. 

El Consell de Mallorca anima, d’aquesta manera, a tots els mallorquins i visitants a conèixer un poc més de la vida de santa Catalina Tomàs. Tots els curiosos que s’apropin al gran monument podran conèixer les vuit efemèrides essencials de la vida de la santa, com ara el naixement (l’1 de maig de 1553), la clausura (13 de novembre de 1552),la professió monàstica (24 d’agost de 1555), la mort (5 d’abril de 1574),l’inici de la causa (15 d’octubre de 1625), la beatificació (12 d’agost de 1792), la canonització (22 de juny de 1930) i el 450 aniversari del trànsit de la santa (5 d’abril de 2024).