Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca incorpora premis en castellà en la nova edició dels Premis Mallorca de Creació Literària 2024 

El Consell de Mallorca incorpora premis en castellà en la nova edició dels Premis Mallorca de Creació Literària 2024 

(05/06/2024)

Aquesta edició també arriba amb novetats en la convocatòria del Premi Fotografia Contemporània, ja que se suma la categoria Talent Illenc 

El Consell de Mallorca ha presentat, aquest dimecres, la nova edició dels Premis Mallorca 2024 de Creació Literària i Fotografia Contemporània. La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que enguany, les convocatòries arriben amb moltes novetats: “per primera vegada, hi haurà uns premis en castellà, perquè hi puguin participar tots els creadors literaris de la nostra illa, sense excepcions”. 

Roca ha detallat que hi ha un total de tres convocatòries en aquesta edició: els premis de creació literària en català, dotats amb 79.000 euros; els premis de creació literària en castellà, dotats amb 34.000 euros, i els premis fotografia contemporània, que compten amb 12.00 euros. 

D’aquesta manera, les obres en castellà no competiran amb les presentades en català, sinó que seran dues convocatòries diferents: “l’objectiu és que aquestes novetats no anassin en detriment de la llengua catalana i, així, els premis tradicionals continuen amb la mateixa partida pressupostària i el mateix sentit”, ha explicat Antònia Roca. 

 

Premis Mallorca de Creació Literària 2024 

La vicepresidenta i consellera ha explicat que aquesta edició hi haurà dues convocatòries diferents, els premis en català i en castellà: “complim un compromís electoral i donam l’oportunitat de participar en els premis a molta més gent i obrim la cultura a tothom”, ha assegurat Roca. 

En la convocatòria en llengua catalana, hi haurà cinc categories: narrativa (25.000 euros); assaig (19.000 euros); poesia (15.000 euros); textos teatrals (10.000 euros) i literatura infantil il·lustrada (10.000 euros). Pel que fa a la convocatòria dels premis en llengua castellana, hi haurà dues categories: assaig (19.000 euros) i  poesia (15.000 euros). A poc a poc, ha dit la vicepresidenta i consellera Antònia Roca, s’aniran incorporant més categories a aquests premis en castellà. Les convocatòries es publicaran dissabte, 8 de juny, al BOIB i es poden presentar les candidatures fins a l’1 d’agost de 2024. 

Els criteris que es tendran en compte a l’hora de valorar les obres seran el rigor dels texts, la solidesa de les construccions, el caràcter innovador de les obres i la coherència del resultat. 

 

Premi Mallorca de Fotografia Contemporània 2024

Dissabte també es publicarà al BOIB la convocatòria dels Premis Mallorca de Fotografia Contemporània 2024, uns premis que pretenen estimular la creació artística en aquesta disciplina. La convocatòria també arriba amb novetats, ha explicat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni. 

A més del primer premi, que estarà dotat amb 8.000 euros en metàl·lic i la producció d’una exposició i un llibre, també es crea un segon guardó que rep el nom de Premi Mallorca de Fotografia Talent Illenc 2024. Aquest segon premi va destinat als nascuts a Mallorca, o residents a l’illa des de fa més de dos anys, i està dotat amb 4.000 euros en metàl·lic i la producció de tres obres del projecte a alguna de les exposicions que durà a terme el Departament.

En els darrers anys, ha explicat Antònia Roca, els Premis Mallorca de Fotografia Contemporània s’han internacionalitzat moltíssim i, d’aquesta manera, es reconeixerà també el talent mallorquí. 

Vídeos

rdp