Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca lliura aquest dissabte el III Premi Flor d'Ametller

El Consell de Mallorca lliura aquest dissabte el III Premi Flor d'Ametller

(22/02/2024)

La institució insular y la IGP Ametlla de Mallorca impulsa aquest guardó per reconèixer el treball de persones o d'entitats que fomenten aquest fruit, el seu cultiu i consum

El Consell de Mallorca lliurarà aquest dissabte el III Premi Flor d'Ametller, que té com a objectiu donar a conèixer el treball de persones o entitats que fomenten la qualitat d'aquest producte que està estretament vinculat amb el paisatge, les tradicions i la gastronomia de l'illa. 

Aquest guardó està impulsat per la Conselleria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i la indicació geogràfica protegida (IGP) Ametlla de Mallorca i enguany arriba a la seva tercera edició. 

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, serà l'encarregat de lliurar el premi, en un acte que tindrà lloc a la finca Son Gallard Vell, Palma. 

A més del president, assistiran a l'acte la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el president del Consell Regulador de la IGP Ametlla de Mallorca, Miquel Riera, i el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca, entre altres representants d'entitats agràries i marques de qualitat de Mallorca.

 La consellera Pilar Amate, ha destacat la importància d'aquesta mena de reconeixements “per a posar en valor aquest fruit que es conrea en la nostra terra, el seu característic sabor, i la producció i l'elaboració del qual està dins de la zona geográfica definida”.

El 2014, la Unió Europea va atorgar a l'Ametlla de Mallorca la distinció d'indicació geogràfica protegida per al conjunt del territori de la Unió Europea, una denominació de qualitat que garanteix el vincle entre l'ametlla i el seu origen i que avala els mètodes utilitzats durant la producció d'aquest fruit, que destaca per l'excel·lència i el sabor. 

Després del lliurament del guardó, l'acte conclourà amb un tast d'aperitius d'ametlla i altres productes locals.