Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca obre el termini per a la inscripció de subvencions adreçades a la gent gran

El Consell de Mallorca obre el termini per a la inscripció de subvencions adreçades a la gent gran

(20/02/2024)

S'ha habilitat un telèfon de cita prèvia perquè els interessats siguin atesos presencialment per la institució insular per a l'agilitació del tràmit

El Consell de Mallorca presenta la convocatòria de subvencions per al foment d'associacionisme dins del col·lectiu de gent gran, per a l'any 2024. La institució insular ha obert el termini d'inscripció i romandrà obert durant quinze dies hàbils des de la seva publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears.

L'objectiu de la convocatòria és fixar les condicions que regulen la concessió de subvencions destinades a associacions, federacions d'associacions i entitats de gent gran, sense ànim de lucre per a garantir la continuïtat i el desenvolupament de les seves activitats. 

La partida pressupostària total per aquestes ajudes és d'1.985.000,00 euros i compta amb dues línies diferenciades: una per a les associacions i una altra per a les federacions. 

La institució insular ha habilitat un telèfon (697 100 346) per sol·licitar ajuda al servei de Promoció Sociocultural i Associacionisme en la tramitació de les inscripcions. Com a novetat, a més de l'atenció presencial habitual establerta de dilluns a divendres als matins, s'ofereix la possibilitat d'atenció durant dues tardes a la setmana (dilluns i dimecres de 16 h a 18 h) als centres de Inca, Manacor i Palma,  durant el termini de presentació de sol·licituds. 

L'equip de tècnics de la Direcció Insular de Promoció Sociocultural, coneixedors del procediment, atorgaran una cita prèvia per atendre de manera presencial a les associacions i federacions que ho necessitin. D'aquesta manera, els professionals oferiran un servei d'atenció i orientació, personalitzat, per facilitar aquesta gestió. El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat que un dels problemes principals «era la complexitat que suposava per als seus beneficiaris el tràmit burocràtic i creava un impediment per poder obtenir de les ajudes». 

La directora insular de promoció sociocultural, Hermosinda Isabel Mariño , ha afegit que «l’accés fàcil a aquestes subvencions ha estat un reclam d'anys per part de les associacions i federacions, que és possible amb l'ajuda tècnica presencial». 

El conseller i la directora insular, juntament amb l'equip de la Direcció Insular, oferiran diverses reunions amb les federacions i associacions amb la finalitat d'informar-les del procediment de sol·licitud de subvencions i de la possibilitat de poder agendar una cita prèvia amb tècnics: 

• Dimecres 21 de febrer, a les 10.00 h a Palma (FELIB)
• Dimecres 21 de febrer, a les 12.30 a Palma (FELIB)
• Dijous 22 de febrer, a les 10.00 h a Inca (Centre Sociocultural) 
• Dijous 22 de febrer, a les 16.00 h a Manacor (Centre Sociocultural)