Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca organitza una exposició dedicada a Sorolla: per primera vegada, les 12 obres que va realitzar sobre l'illa es mostraran juntes

El Consell de Mallorca organitza una exposició dedicada a Sorolla: per primera vegada, les 12 obres que va realitzar sobre l'illa es mostraran juntes

(18/05/2024)

Del 3 de juny al 8 de setembre es podrà gaudir de l'exposició al Museu de Mallorca

El Consell de Mallorca organitza una exposició dedicada a Joaquín Sorolla. El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat que, per primera vegada, les 12 obres que va realitzar l'artista sobre l'illa es mostraran juntes a una mateixa sala.

La inauguració de l'exposició serà el pròxim 3 de juny a les 19 hores al Museu de Mallorca i estarà disponible fins al 8 de setembre. Durant aquests mesos, ha destacat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, "es podrà gaudir de l'essència de Sorolla: les seves textures, pinzellades i experimentació amb els colors i la llum que es va dur a terme a indrets com Palma, la costa de Valldemossa i Pollença".

El Museo Sorolla ha aportat 10 obres que l'artista va elaborar a l'illa: set pintures de Cala Sant Vicenç, un retrat d'una pagesa i dues de cases mallorquines. A més, Es Baluard i una col·lecció particular de Madrid han deixat dues obres més de Sorolla que completen el seu camí per Mallorca.

Es tracta de la darrera aturada del projecte "Sorolla. Viatjar per a pintar", que es du a terme per commemorar el centenari de la defunció de Joaquín Sorolla Bastida (1863-1923), efemèride declarada Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic per als anys 2022, 2023 i 2024. L'objectiu és dur les obres de Sorolla als principals indrets on van ser executades: han passat ja per Sant Sebastià, Toledo, Galícia, Valladolid i Sevilla i la darrera aturada és Mallorca.

Sorolla va estar a les Illes Balears en l'estiu de 1919. Un viatge d'especial rellevància per a la trajectòria del pintor, ja que les pintures realitzades en aquest viatge suposen la darrera visió del Mediterrani de Sorolla, que el següent juny va sofrir l'accident cardiovascular que li va apartar de la pintura fins al final de la seva vida tres anys després. "Aquesta exposició, per tant, suposa el perfecte tancament del projecte", ha assegurat Galmés.