Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca presenta el projecte d'accessos al futur hospital de Felanitx i la remodelació de l'entrada al poble des de Campos

El Consell de Mallorca presenta el projecte d'accessos al futur hospital de Felanitx i la remodelació de l'entrada al poble des de Campos

(05/07/2024)

El president Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, ha anunciat que les obres començaran el mes d’octubre amb un pressupost de 2,4 milions

El Consell de Mallorca ha aprovat el projecte definitiu dels accessos al futur hospital de Felanitx i la reordenació de l’entrada al poble des de Campos. Avui matí, el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat el projecte, que té un pressupost de 2,4 milions d’euros. El president ha estat acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i de la batlessa de Felanitx, Catalina Soler. 

«El projecte que presentam avui i que fa uns dies aprovàrem al Consell Executiu —ha assegurat el president Galmés— és una de les obres importants per millorar la mobilitat i la seguretat no només a Felanitx, sinó també a tota la comarca del Migjorn. Es tracta dels accessos al futur hospital i la reordenació de l’entrada de Felanitx per donar més fluïdesa als usuaris del pavelló poliesportiu Guillem Timoner, del polígon i del futur hospital. Vull anunciar que les obres començaran el mes d’octubre d’enguany amb un pressupost de 2,4 milions i tindran un termini de 9 mesos». El president Galmés també ha destacat que el projecte preveu un eix cívic per a vianants entre el pavelló esportiu i el futur hospital de Felanitx. 

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, ha agraït al president del Consell la implicació de la institució insular per impulsar aquest projecte tan necessari per al municipi. 

Característiques de l’obra 

La intersecció a l’entrada de Felanitx actualment està canalitzada amb carrils centrals d’espera per fer girs a l’esquerra i per accedir al pavelló esportiu municipal o sortir-ne. L’enllaç actual a la zona del pavelló poliesportiu Guillem Timoner es modificarà mitjançant l’execució d’una rotonda, que permeti tots els moviments possibles. Per dissenyar la rotonda nova, que ha de facilitar l’accés tant al polígon (per reduir el trànsit a la rotonda de l’hospital) com al pavelló esportiu, s’ha tingut en compte l’explotació habitual d’aquesta instal·lació, amb problemes circulatoris els dissabtes i en el cas d’esdeveniments especials. Així mateix, s’ha intentat minimitzar la pèrdua de les places d’aparcament d’aquest poliesportiu adaptant les dimensions de la rotonda. 

D’altra banda, la rotonda actual presenta alguns problemes d’ordenació dels de trànsit. Aquesta situació pot agreujar-se amb el futur accés al centre hospitalari de pròxima construcció situat en una parcel·la annexa. Per això, es planteja l’augment de les dimensions de la rotonda existent, incloent-hi l’accés al nou hospital de Felanitx. També es considera fonamental possibilitar més accessos al polígon industrial de Son Colom, per millorar el trànsit d’aquesta rotonda i dinamitzar-ne les entrades i sortides. Amb aquest objectiu s’ha inclòs en el projecte l’actuació de potenciar i augmentar la secció actual del carrer de Son Negre, des de la rotonda nova fins a l’accés al pavelló, que permet un altre punt d’accés al polígon i permet reduir el trànsit de vehicles pesants que accedeixin a la rotonda. L’hospital té previst un únic accés per la rotonda situada a la cantonada sud-est del solar. 

Una altra actuació és la creació d’un eix cívic entre l’hospital i el pavelló poliesportiu, que integra i facilita l’accés per als vianants i l’ús de la bicicleta des del centre de la població. L’amplada del carril bici serà de 2,50 metres i el passeig per a vianants serà de 2 metres, ambdós de formigó. Aquest vial cívic es perllongarà fins al camí de Son Mesquida per millorar l’accessibilitat dels veïnats de la zona al nucli urbà.