Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca presenta els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària

El Consell de Mallorca presenta els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària

(18/04/2024)

En aquests dies entorn de Sant Jordi, els guanyadors han rebut l’edició dels exemplars, finançada per la institució insular, i els han signat 

El Consell de Mallorca ha presentat, aquest dijous, els llibres guanyadors dels Premis Mallorca 2023 de Creació Literària. En aquests dies entorn de Sant Jordi, els guanyadors han rebut l’edició dels exemplars que ha finançat el Consell de Mallorca i els han signat i venut als assistents. L’acte també ha comptat amb un concert de Maria Jaume. 

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha donat l’enhorabona als premiats i ha agraït la seva tasca, ja que ha assegurat que "la literatura és un refugi de llibertat". Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat l’emoció que arriba en aquest moment en el qual les creacions dels premiats es tradueixen en llibres. A més, ha celebrat que, des d’ara, les creacions dels Premis Mallorca 2023 deixen de ser dels guardonats per ser un poc de cada lector que se sumi a l’aventura de llegir-los. 

Roca ha recordat que aquesta ha estat l’edició amb més participació de la història dels premis: han competit 276 obres. S’han atorgat 79.000 euros en guardons i l’edició dels llibres. 

Concretament, s’hi varen presentar 12 obres a la categoria d’assaig; 67 a narrativa; 127 a poesia; 54 a teatre i 16 a literatura infantil. Pel que fa al premi de Fotografia Contemporània, enguany s’hi han presentat 56 projectes d’artistes de sis països diferents. 

Els Premis Mallorca de Creació Literària, creats pel Consell de Mallorca el 2005, tenen la finalitat de prestigiar socialment l'ús del català i promocionar-lo, com també per impulsar la creació literària en aquesta llengua.