Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El conseller de Turisme es reuneix amb els batles de Palma i Calvià per a avançar en la lluita contra el lloguer turístic il·legal

El conseller de Turisme es reuneix amb els batles de Palma i Calvià per a avançar en la lluita contra el lloguer turístic il·legal

(22/02/2024)

El conseller de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez Díaz, ha mantingut aquest dijous sengles reunions de treball amb els batles de Palma i Calvià, Jaime Martínez i Juan Antonio Amengual, amb l'objectiu de continuar avançant en el desenvolupament d'estratègies conjuntes que permetin lluitar contra el lloguer turístic il·legal en tots dos municipis.
Totes dues trobades, als quals ha assistit també la directora insular de Turisme per a l'Oferta i la Qualitat, Clara del Moral, s'emmarquen dins del pla integral contra aquesta activitat il·legal presentat el passat octubre pel Consell de Mallorca. Concretament dins del tercer eix, relacionat amb l'urbanisme i que té com a objectiu comprovar si aquells que cometen una infracció turística podrien també estar incorrent en alguna irregularitat en matèria urbanística.
En aquesta línia, i atès que l'objectiu amb els ajuntaments continua sent facilitar i creuar dades perquè els consistoris puguin també perseguir aquest tipus d'infraccions, en les reunions s'han abordat diverses qüestions d'interès per a complir amb el pla traçat.
Entre elles, la possibilitat d'estudiar models implementats per altres ciutats del territori nacional o la capacitat de coordinar actuacions conjuntes entre els inspectors del departament de Turisme del Consell i els del propi consistori, entre altres qüestions. Tot això per a amplificar el màxim possible l'efecte dissuasiu contra l'activitat il·lícita. 
A la sortida d'aquestes reunions, el conseller s'ha mostrat contundent per a acabar amb el lloguer turístic il·legal, recalcant que «no sols suposa una competència deslleial molt perjudicial per a les persones i empreses que compleixen la normativa», sinó que és «la veritable font d'externalitats negatives» del turisme.