Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president del Consell de Mallorca reclama al Govern central un nou conveni de carreteres

El president del Consell de Mallorca reclama al Govern central un nou conveni de carreteres

(26/09/2023)

Llorenç Galmés recorda que l'executiu central “té pendents 230 milions del conveni signat el 2007 i que va caducar”

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, s'ha reunit amb el senador designat pel Parlament de les Illes Balears, Miquel Jérez, per abordar junts les principals problemàtiques que afecten els ciutadans de Mallorca.

El president de la institució insular ha traslladat al senador autonòmic les primeres mesures que està posant en marxa el Consell de Mallorca en matèria de mobilitat, una de les prioritats del nou equip de govern insular. D'aquesta manera, Galmés ha explicat la tasca del seu executiu per retornar la seguretat a les carreteres de l'illa i eliminar els embossos i els punts negres d'algunes vies. En aquest sentit, el president del Consell ha insistit en "la necessitat de signar com més aviat millor, un nou conveni de carreteres".

El president del Consell ha recordat que "a l'anterior legislatura es van anunciar inversions a les nostres illes per compensar el factor d'insularitat, però el que no esperàvem era que el Govern central eliminàs la signatura dels convenis de carreteres pendents". Galmés ha recordat que l'anterior conveni es va signar el 2007 i que preveia la inversió a Mallorca de 430 milions d'euros, "dels quals només van arribar uns 200". Sobre aquesta qüestió, el senador autonòmic Miquel Jérez, ha lamentat aquesta situació i la "falta de resposta del govern de l'Estat per la renovació dels convenis de carreteres".