Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El president Galmés es reuneix amb els representants de PIMECO i AFEDECO

El president Galmés es reuneix amb els representants de PIMECO i AFEDECO

(29/02/2024)

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha afirmat que el Consell de Mallorca ha emès informes no vinculants a petició de l’Ajuntament de Marratxí sobre la gran superfície comercial del municipi

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, s’ha reunit aquest dijous amb les patronals del comerç de l’illa, PIMECO i AFEDECO, per tractar la possible reforma del centre comercial de Marratxí. A la trobada també hi ha assistit un representant dels veïnats del municipi. El conseller Fernando Rubio, ha afirmat que “de moment, no s’ha presentat cap projecte de forma oficial per ampliar el centre comercial i que l’únic que s’han fet són consultes per part de l’Ajuntament de Marratxí”. 

El conseller de Territori ha explicat que davant la consulta feta per l’Ajuntament de Marratxí, el Consell de Mallorca ha emès un informe no preceptiu ni vinculant d’ordenació del territori que dictamina que per poder executar el projecte urbanístic les normes subsidiàries del municipi de Marratxí han de recollir aquesta unitat d’actuació. Així mateix, l’informe consultiu també estableix que s’han de solucionar els accessos al centre comercial i que s’ha de posar servitud de pas en el vial interior de la gran superfície. 

En la mateixa línia, l’àrea d’Infraestructures del Consell de Mallorca ha emès tres informes no preceptius que incideixen en la necessitat de millorar la mobilitat d’aquella zona com, per exemple, l’adequació de la rotonda i el vial interior del centre comercial.